ALAÇAM DA 19 MAYIS COŞKU İLE KUTLANDI

ALAÇAM DA 19 MAYIS COŞKU İLE KUTLANDI

Alaçam’daki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96. yıldönümü kutlamaları Cumhuriyet İlkokulunda çelenk sunma Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

A+A-

Cumhuriyet İlkokulundaki yapılan Çelenk sunma programını Alaçam Karşıyaka İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Muhammet ÇELİK yaptı. Cumhuriyet İlkokulunda çelenk sunma Programına Alaçam Belediye Başkan Vekili Hasbi ZENGİN, Emniyet Müdürü Abdurrahman MANKAN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Bülent ŞENER, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai TURAL, Şube Müdürü Mert ÇAYLI, İlçe Müftüsü Ali TOPRAK, İlçe Tarım Müdürü Mehmet GÜREŞ, Tapu Sicil Müdürü İlhan KALELİ, Nüfus Müdürü Kemalettin TAŞDELEN, Öğretmenevi Müdürü Ahmet ÖZTÜRK, Toplum Sağlığı Müdürü Yakup TAN, İmam Hatip Lisesi Müdürü Aydın TUNCER, Alaçam Karşıyaka İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Muhammet ÇELİK, Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Abdulkerim AÇIKGÖZ, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Siyasi Parti Başkanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Program sonunda Cumhuriyet İlkokulu bahçesinden başlayarak kortej eşliğinde Bafra Caddesi üzerinden Hükümet Konağı yanına buradan da hastane önünden Halk Eğitim Merkezi Kültür salonuna geçildi. İkinci tören için saat 10.00’da Alaçam Halk Eğitim Merkezi Kültür salonuna geçildi.

Halk Eğitim Merkezi Kültür salonunda yapılan programa Alaçam Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürlüğü tarafından organize edildi, Buradaki etkinliğe Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp ÇAĞLAR, Garnizon Komutanı Duran VURANOK, Belediye Başkan Vekili Hasbi ZENGİN, Emniyet Müdürü Abdurrahman MANKAN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Bülent ŞENER, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai TURAL, Tapu Müdürü İlhan KALELİ, Nüfus Müdürü Kemalettin TAŞDELEN, İlçe Tarım Müdürü Mehmet GÜREŞ, Toplum Sağlığı Müdürü Yakup TAN Daire Amirleri, İmam Hatip Lisesi Müdürü Aydın TUNCER, Alaçam Karşıyaka İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Muhammet ÇELİK Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Abdulkerim AÇIKGÖZ, Okul Müdürleri ve Öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını Alaçam Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Emine ELER yaparak şunları söyledi:

Milletlerin gelecekleri, geçmişlerine verdikleri değerle yön bulur. Geçmişini unutan veya yok sayan milletler, ya başkalarının kendilerine tayin ettikleri geleceği yaşar, ya da yok olmaya mahkum olurlar. Geçmişini unutmayan, ondan feyzler ve dersler alan milletler, geleceğe daha sağlam adımlarla yol alır ve ilelebet yaşarlar. Bu sebeplerle anma günleri ve milli bayramlarımız büyük önem taşır. Kıymetli misafirler, geleceğin mimarları öğretmen arkadaşlarım ve geleceğimizin teminatı sevgili gençler;

Bugün, Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin elden ele, gönülden gönüle Anadolu’yu dolaşmasının 96. Yıldönümü. Sizleri Mustafa Kemal’in o gün taşıdığı yüce duygularla selamlıyorum. 19 Mayıs, Gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklâl ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların en büyük güvencesidir. “Sizler yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar” diyor Atatürk. Binlerce şehit verilerek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan bu devlet siz gençlere emanettir.

Bu değerli emaneti korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde devretmek, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Hepimize özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Unutmayınız ki “ Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Sözde değil, bu özde duygularla, Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını ve bu vatanın bağımsızlığı için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, milletimizin özellikle siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum dedi.

Alaçam Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürlüğü öğrencileri tarafından Roman dans gösterisi, Zumba Dans gösterisi, Komedi Dans üçlüsünün muhteşem gösterileri, Şiirlerin okunması ve Alaçam Kız Teknik ve Meslek Lisesi Türk Dil Edebiyatı Öğretmeni Cansu TOPAL eşliğinde okul korosu şarkıları ile izleyicileri coşturdu. Çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.