Alaçam Belediyesinden Arı Üreticilerine Ücretsiz Fidan Dağıttı

Alaçam Belediyesinden Arı Üreticilerine Ücretsiz Fidan Dağıttı

Alaçam Belediyesi ve Samsun Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından Alaçam’da Arı üreticilerine 6700 fidan ve 20 kg arı otu (faselya) dağıtımı yapıldı.

A+A-

Alaçam Belediyesi ve Samsun Arı Yetiştiricileri Birliğinin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte  Alaçam’da arıcılık yapan üreticilere 100 adet ıhlamur,100 adet kuşburnu,2500  adet akasya, 2700 adet kızılcık,100  adet dut,100  adet ahlat, 100 adet karayemiş fidanı  ve 20 kg arı otu (faselya) tohumu olmak üzere toplam 6700 adet fidan dağıttı.

Başkan Uyar , yaptığı açıklamada, ilçede vatandaşları arıcılığa teşvik etmek ve bal üretimini arttırmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti. Dağıttığımız bu fidanları arıcılarımız kovan koydukları yere dikerek çiçek açtığında arıların bal üretimini sağlayacak. Ayrıca bu türler gelir getirici olduğu için meyvesinden de vatandaşlarımız faydalanabilecek. Ülkemizde de arı yetiştiriciliğinin eskiye göre daha bilinçli yapıldığını ifade eden Başkan Uyar bunun için gerekli destek ve katkılarının artarak süreceğini belirtti.

Samsun Arı Yetiştiricileri Birliği  Yönetim Kurulu Üyesi Gürhan Batı ‘’Dikilen fidanlar sayesinde bal üretimimiz artacaktır. Alaçam’da bal üretimine katkıda bulunmak üzere bu çalışmaya dahil olduk. İnşallah diktiğimiz ve dikeceğimiz  bu fidanlarla istenilen bal üretimi seviyesine  ulaşabiliriz" dedi

 Ayrıca 1000 adet kestane,1000 akasya ve 400 adet kara yemiş fidanında en kısa zamanda dağılacağını belirtildi.


alacam-belediyesinden-ari-ureticilerine-ucretsiz-fidan-dagitti-2.jpgalacam-belediyesinden-ari-ureticilerine-ucretsiz-fidan-dagitti2.jpgalacam-belediyesinden-ari-ureticilerine-ucretsiz-fidan-dagitti3.jpgalacam-belediyesinden-ari-ureticilerine-ucretsiz-fidan-dagitti4.jpgalacam-belediyesinden-ari-ureticilerine-ucretsiz-fidan-dagitti6.jpgalacam-belediyesinden-ari-ureticilerine-ucretsiz-fidan-dagitti7.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.