AKOS ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

AKOS ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

Bafra Belediyesi tarafından hayata geçirilen kısa adı AKOS olan ve 21.yüzyıl belediyeciliği olarak kabul edilen Akıllı Kent Otomasyon Sistemleri projesinde sona gelindi.

A+A-

Akıllı Kent Otomasyon Sistemlerinin de alt yapısı olarak kabul edilen hali hazır çalışmalarının tamamlanması ile sistemin kurulmasına yoğun olarak devam edildi. 7 aydır süren bu çalışmalar kapsamında şu ana kadar 55.000 adet bağımsız konuta, işyerine, resmi ve özel kuruluşa gidildi. 13.500 adet yapıya (Binaya) ait 35.000, 1.181 adet cadde ve sokağa ait 7.300 resim çekildi ve eşlemesi yapıldı. Park ve bahçeler, şehir mezarlığı, çöp konteynırları, posta kutuları, duraklar, trafik işaretleri, yön levhaları, kurum ve kuruluşlara ait bilgiler toplandı, nerelerde oldukları tespit edildi.

Saha çalışmaları kapsamında tüm binalar ve hane sahipleri ile ilgili 3 bölüm halinde bilgiler toplandı. Bunun için birinci bölümde bina sicilini ifade edecek olan bilgilere ulaşıldı. Binaların mahalle, cadde, sokak, blok, bağımsız bölüm sayısı, kapı numarası bina ısınma şekilleri, asansör, otopark durumu, yönetici bilgileri, yangın merdiveni olup olmadığı, yap ve çatı, sığınak olup olmadığı, cephe kaplama, ortak kullanım alanları, yapı kullanım ve yapı tipi, site adları bilgileri toplandı. İkinci bölümde bağımsız bölümlerin bilgilerine ulaşıldı. Elektrik, telefon, su, doğalgaz abonelik bilgileri, sabit telefon, ısınma ve yakıt türü, hane halkı sayısı, bağımsız bölümün kullanım amacı bilgileri toplandı. Üçüncü bölümde ise hane sahiplerinin bilgilerine ulaşıldı.  Adı, soyadı, T.C.Kimlik, SGK, vergi numaraları, yeşil kart durumu, meslek, eğitim, aylık gelir, kronik hastalıklar, e-posta, kan grubu, araç sahipliği, hane halkı gelir,  cinsiyet, medeni durum, ilçeye geliş yılı, evcil hayvan bilgisi, yardıma ihtiyacı olup olmadığı,  bedensel özrü olup olmadığı, yaptığı iş ve diğer kimlik bilgileri gibi bireysel ve hane ile ilgili demografik bilgiler toplandı.

Çalışmalar sırasında ilçemizde bulunan depo, atölye ve boşta olmak üzere tüm işyerleri için İşyeri envanteri çıkarıldı. İlçemizde bu kapsamda 11.000 adet işyeri bağımsız binası olduğu tespit edildi.  Tüm bu çalışmalar dijital ortama yüklendi.

Konu ile ilgili bilgi veren Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin: “AKOS, kentliyle bütünleşen, vatandaşların isteklerini, mevcut ve potansiyel sorunlarını zamanında ve yerinde tespit eden, problem önceliklerini objektif kriterlerle belirleyen, bürokrasiyi azaltarak, çözümlerin üretiminde halkın da katılımını sağlayan; şeffaf, katılımcı, üretken belediyeciliği öne çıkartan bir vizyona sahiptir. 21. yüzyıl belediyeciliğinin uygulaması olarak görülen bu sistem ile: Tutarlı bir bilgi altyapısına sahip olma, iş adımlarının gerçekleşmesinde zamandan tasarruf, belediye hizmet önceliklerinin doğru ve güncel bilgilere göre belirlenmesi, belediye kaynaklarını ve ihtiyaçları tam olarak bilerek yönetim, bilgiye dayalı Stratejik Plan yapabilme imkânına kavuşuyoruz.  Bu sistemin vatandaşlarımıza belediye ve hizmetlerine mekândan bağımsız olarak ulaşabilme imkânı, kent yaşamını kolaylaştıran uygulamalara sahip olması,  standart ve herkese eşit hizmete kavuşma, hizmet süreçlerindeki bilgi eksikliği ve koordinasyonsuzluktan kaynaklanan bürokrasinin ortadan kalkması kolaylığı,  bilgiye dayalı hizmet sunumu, kent yönetimine katılım, Belediye süreçlerinin standart ve şeffaf  hale gelmesi bakımından çok yönlü faydaları olacaktır. Böyle bir belediyecilik sistemini Bafra’mıza kazandırıyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.