AKİL İNSANLARI PROTESTO EDEN GRUBA BİBER GAZIYLA MÜDAHALE

AKİL İNSANLARI PROTESTO EDEN GRUBA BİBER GAZIYLA MÜDAHALE

Kahramanmaraş’ta Akil İnsanlar Akdeniz Bölgesi heyetini protesto etmek isteyen yaklaşık 100 kişilik gruba, biber gazı ve gaz bombasıyla müdahale edildi.

A+A-

Bugün sabah Kahramanmaraş’taki çalışmalarına başlayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki Kadir İnanır, Şükrü Karatepe, Nihal Bengisu Karaca, Tarık Çelenk, Muhsin Kızılkaya, Öztürk Türkdoğan ve Hüseyin Yaman’dan oluşan heyet, bir sanayi tesisine gitti. Bu sırada, Gaziantep karayolu, Havaalına kavşağında yaklaşık 100 kişilik grup heyeti protesto etmek istedi. Polisin tüm uyarılarına ikna çabalarına rağmen dağılmayan grup eylemlerini sürdürmek istedi. Ellerinde Türk bayrakları bulunan ve "Ne mutlu Türküm diyene", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar atan grup, dağılmamakta ısrar edince çevik kuvvet polisi, biber gazı ve gaz bombasıyla müdahale etti.
Bazı eylemciler biber gazından etkilenirken, eylemin yapıldığı tarlada ot yangını çıktı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını daha fazla büyümeden söndürdü. Akil İnsanlar heyeti, sanayi tesisindeki programının ardından sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.