AK PARTİ'Lİ İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI VEZİRKÖPRÜ’DE

AK PARTİ'Lİ İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI VEZİRKÖPRÜ’DE

AK Parti'li ilçe belediye başkanları Vezirköprü ilçesinde toplandı.

A+A-
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Terme Belediye Başkanı Ahmet Yirmibeşoğlu, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Narlısaray Belediye Başkanı Ali İhsan Üzer, Göl Belediye Başkanı Ahmet Avcı, Havza Belediye Başkan Vekili Kazım Yıldız ve Asarcık Belediye Başkanı İbrahim Yücel ile AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Sami Pala, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis'in ev sahipliğinde bir araya geldi.
  Vezirköprü Belediye Tesisleri’nde yemek yiyen ve sohbet eden başkanlar, daha sonra Vezirköprü Belediyesi'ne ait feribotla Şahinkaya Kanyonu'nda gezdi. Kanyonun muhteşem görüntüsüne hayran kalan başkanlar, Vezirköprü'nün kanyonu, yaylaları, ormanları ile turizm potansiyelinin yüksek olduğuna dikkat çekti. Feribot gezisi sırasında bir ara dümene geçen Başkan Osman Genç, Samsun'un bir orkestra şefi gibi yönetilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Şehri ortak akılla, hep birlikte geleceğe biz taşımalıyız. Orkestra şefi, bütün şehri aynı ritimde, eşit hizmet anlayışı ile yönetmelidir. Bu şehrin kaptanı bütün kesimlerle birlikte Samsun’un rotasını doğru çizmelidir, şehri o hedef ve rota doğrultusunda idare etmelidir" dedi.
 
  SAMSUN İLÇELERİYLE BİR BÜTÜN
  Vezirköprü'nün önemli bir turizm merkezi olmaya aday olduğunu vurgulayan Başkan Genç, “Şahinkaya Kanyonu muhteşem bir yer. Başkanımızı tebrik ediyorum. Hem ilçede tarihin yeniden ortaya çıkması noktasında yaptığı restorasyon çalışmaları hem de Şahinkaya Kanyonu'nun turizme açılması konusunda yaptıkları şehrimiz için çok önemli. Turizm potansiyeli fazla olan Vezirköprü’de konaklama sorunu mutlaka çözülmelidir. Ayrıca Vezirağaç’ta üretilen çay paketi dünyada sadece 6 yerde yapılıyor. Vezirköprü’de üretilen ürünlerin dünyaya hızlı ve ucuz ulaşması için ulaşım noktasında ilçeyi mutlaka yük treni ile Samsun limanına ve havaalanına bağlamalıyız. Ulaşım kalkınma demektir. Her ilçemiz Samsun'un bir parçasıdır. Vezirköprü üstüne düşeni yaparsa, Canik, Ladik, Bafra, Çarşamba ev ödevlerini yerine getirirse şehrimiz bütün olarak gelişir. Ancak yine söylüyorum, eğer Samsun'u ileriye taşıyacaksak bu şehri hep birlikte yönetmeliyiz" diye konuştu.
 
  VEZİRKÖPRÜ'DE TURİZM ÇALIŞMALARI
  Şahinkaya Kanyonu ile ilgili önemli turizm projelerinin olduğunu ifade eden Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, "Vezirköprü Kunduz Yaylası, Şahinkaya Kanyonu ile önemli bir turizm merkezidir. Belediye olarak kanyona bir adet gezi feribotu aldık. Kanyon için ahşap yürüyüş parkurları ve köprü projesi var. Bu da hayata geçtiğinde Şahinkaya Kanyonu turizmden hak ettiği payı daha çok alacaktır. Belediye olarak turistlerin ilçemizde en az bir gün konaklamasını hedeflemekteyiz. Bu konuda önemli çalışmalarımız var" şeklinde konuştu.
 
  FİKİR ALIŞVERİŞİ
  Kanyon gezisinin ardından akşam yemeği yiyen Belediye Başkanları, kendilerine ağırlayan Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis'e teşekkür ederek, "Samsun'un ilçelerinin yöneticileri olarak bu şekilde bir araya gelmemiz çok önemli. Hem bir araya gelme imkanı buluyoruz hem de şehrimizi geleceğe taşıma noktasında fikir alışverişinde bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.
aw000601_01.jpgaw000601_04.jpgaw000601_07.jpgaw000601_08.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.