AK PARTİ’DE SKANDAL İDDİA, ANKETİ ÇARPITMIŞLAR !!!

AK PARTİ’DE SKANDAL İDDİA, ANKETİ ÇARPITMIŞLAR !!!

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi tarafından ANDY-AR isimli şirkete yaptırılan kamuoyu araştırmalarının Samsun da dahil bazı illerde manipüle edilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanıltılmak istendiği iddia ediliyor.

A+A-

Adalet ve Kalkınma Partisi her ay düzenli olarak yaptırdığı anketlerle kamuoyunun nabzını tutmaya çalışır.

Yerel seçimler yaklaştıkça da anketler sıklaşmaya başladı. Bu anketler AK Partiye yakınlığıyla bilinen ANAR, ANDY-AR, POLLMARK ve DENGE gibi şirketlere yaptırılıyor. 

 ANKETİ ÇARPITMIŞLAR

14 Aralık 2018 tarihine kadar il ve ilçe belediye başkan adaylarını belirlemek için hızlanan anket çalışmaları bazı il ve ilçelerde yeniden yaptırıldı.

ANDY-AR’a yaptırılan ancak bir milletvekilinin müdahalesiyle Samsun’un da aralarında bulunduğu bazı illerde anketlerin manipüle edilerek anket sonuçlarının çarpıtıldığı öne sürüldü. Yeniden anket yaptırılan bu yerlerde daha önce adayların kesinleştiği biliniyordu.

Ancak kesinleşmelerine rağmen bir çeşit kafa karışıklığı yaratılarak yeniden anket yaptırılması ve daha önce kesinleşmiş isimlerin anketlerde vatandaşlara sorulmaması manipülasyon yorumlarını daha da güçlendiriyor.

ŞEYTANIN AKLINA GELMEZ

Söz konusu şirket ANDY-AR’ın vatandaşlarla yüz yüze yaptığı anketlerde 81 il ve ilçelerinde vatandaşlara üç isim soruldu.

Ancak Samsun’da manipülasyon daha anket yapılırken uygulamaya konuldu. Buna göre, Samsun’da bir milletvekili, adayları genel merkez tarafından kesinleşen yerlerde yeniden anket yaptırmayı ve kendi adaylarına rakip olarak gördüğü güçlü adayları sorulan üç isim arasından çıkartmayı başardı.

 Böylece halk tarafından karşılığı bulunan ve kazanması muhtemel güçlü adaylar devre dışı bırakıldı.  

BAZI İSİMLER ÖNE SÜRÜLDÜ

Bu skandal iddiaya göre Samsun’da Çarşamba, Canik, Havza, Atakum, Vezirköprü, Kavak ve Ladik ilçelerinde bir milletvekilinin desteklediği adaylar lehine anketlerde yönlendirme yapıldı. İlk belirlemelere göre anketlerde

Atakum’da Oğuzhan Serinkaya, Ladik’te mevcut Başkan Selim Özbalcı, Vezirköprü’de Adem Tuncer, Kavak’ta Salih Çelik, Havza’da AK Parti İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir, Çarşamba’da Halit Doğan, Canik’te ise İbrahim Sandıkçı isimleri öne çıkarıldı.

KİM BU MİLLETVEKİLİ?

Olayın fark edilmesinin ardından gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yanıltmak isteyen milletvekilini aramaya başladı. AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen söz konusu ANDY-AR şirketi bir dönem AK Partinin seçim çalışmalarını da yürütmüştü. Ancak daha sonra partiyle araları açılmış, uzun süre de bu şirketten araştırma hizmeti satın alınmamıştı. Yaşanan bu skandal olayla ilgili ANDY-AR kurucusu Uzman Araştırmacı Faruk Acar’ın bilgisi dahilinde olmadığı sanılıyor. 
 

KAYNAK; SAMSUNHABER.COM
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.