AK Parti İlçe Kongreleri Belli Oldu

AK Parti İlçe Kongreleri Belli Oldu

AK Parti Samsun'da İlçe Kongreleri Mart Ayında yapılacak

A+A-

Samsun'da en büyük iki ilçeden İlkadım'ın İYİ Parti, Atakum'un ise CHP'ye geçmesinin ardından, değiştirilmesi gündeme gelen illerin arasında Samsun'un da yer aldığı belirtilmiş, ancak partide yapılan değerlendirmelerde, hızlı bir değişimin, tabanı tatmin etmeyeceği, iç tartışmayı büyüteceği, bunun yerine yapısal sorunların saptanıp zamana yayarak değişimin gerçekleştirilmesi görüşü benimsenmişti.

İl başkanlarının, kongre takvimi başlamadan hemen önce istifalarının istenmesinin nedenlerinden biri olarak, kongre süreçlerine müdahalesini engellemek olarak gösteriliyor. Parti kaynakları, "Devam etmek istemediğiniz il başkanının, ilçe kongrelerine müdahalesi gibi bir durum sözkonusu olabilir. O nedenle de, kongre takvimi başlamadan istifaları daha yerinde olur" değerlendirmesi yapıyorlar. Partide istifa ettirilenlerin yerine, il kongresine kadar genel merkezin güvenilir gördüğü teşkilattan isimler atanıyor.

Kongre sürecinin yeniden hızlandığı AK Parti Samsun'da, ilçe kongrelerinin mart ayında başlaması kesinleşti. Kesin takviminin belirlenmesi için Genel Merkez'de sürecin devam ettiği öğrenilirken, mevcut başkan Ersan Aksu ile yola devam edilip edilmeyeceğine ilişkin kararın şubat sonuna kadar verileceği, buna göre ilçe kongre takviminin de hayata geçirileceği belirtiliyor.

Bu arada Samsun'da görevden alınan AK Parti Atakum ve Kavak ilçe başkanlarının yerine yapılacak atamaların da bu ay içerisinde kesinleşmesi bekleniyor. Görevden alınan ilçe başkanlarının yerine yeni atamaları yapılan İlkadım, Yakakent, Canik ilçe başkanlarının kongrede tek aday olarak seçime girecekleri de öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.