AK Parti İlçe Danışma Kurulu Meclis Toplantısı Yapıldı

AK Parti İlçe Danışma Kurulu Meclis Toplantısı Yapıldı

AK Parti İlçe Teşkilatı Ocak ayı danışma meclisi toplantısı Bafra Öğretmenevi Konferans salonunda gerçekleşti.

A+A-

AK Parti İlçe Teşkilatı Ocak ayı danışma meclisi toplantısı Bafra Öğretmenevi Konferans salonunda gerçekleşti.

İlçe Meclis toplantısına AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, AK Parti Samsun Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Caner Göktepe, Yönetim Kurulu Üyesi Saffet Ayvaz ve Fevzi Baran, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Murat Arslan, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

ak-parti-ilce-danisma-kurulu-meclis-toplantisi-yapildi.JPG

HALKIMIZI ENFLASYONA KARŞI EZDİRMEDİK

Toplantının açılış konuşmasını Bafra İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz yaptı,  2021 yılı içerisinde 139 mahallemizde toplantılar yaptık. Bizler 70 km mesafedeki bir mahalleye gitmek de bir çalışmadır, sosyal medyadan açtığınız zaman bir tıklamanız bile bir çalışmadır.

 

Değerli arkadaşlar dövizin artması ile birlikte ekonomik olarak tüm Türkiye etkilendi ancak Cumhurbaşkanımızın açıklaması ve yeni ekonomik programla birlikte Cumhurbaşkanımızın deyimiyle dövizin üzerinde ki kökü ittik diyen Semiz,  Döviz şimdi normal seviyesine doğru geliyor. Tabi bununla birlikte piyasada ki ürünlerde dövizde % 50 artış olduysa, piyasada %100, % 200 artışlar oldu. Bunlarla birlikte Cumhurbaşkanımızın talimatıyla birlikte hem Bafra’nın hem de Türkiye’nin tüm illerinde ve ilçelerinde marketler alışveriş merkezleri denetlendi. Yüksek fiyattan ürün satan işletmelere cezalar yazıldı.

ak-parti-ilce-danisma-kurulu-meclis-toplantisi-yapildi-005.JPG

Dövizin yükselmesiyle birlikte yine Cumhurbaşkanımız Asgari ücretliyi enflasyon altında ezdirmeyeceğiz dedi 2 bin 850 lira olan asgari ücreti 4 bin 250 liraya çıkarttı. En düşük emekli maaşı 2 bin 500 lira oldu, memur maaşlarına da zam yapıldı” dedi.

ak-parti-ilce-danisma-kurulu-meclis-toplantisi-yapildi-001.JPG

MİLLET BAHÇESİ PROJESİ İPTAL OLMADI

Zaman zaman İlçe danışma kurulu toplantılarında ya da başka toplantılarda yaptığımız çalışmaları sürekli anlatıyoruz diyen Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Belediye de 3 türlü çalışmamız var bu üçünü birbirinden ayıramayız. “Sosyal Belediyecilik“ anlayışımızı ortaya koymamız lazım, diğer taraftan “Gönül Belediyeciliğini diğer taraftan da “icra belediyeciliğini” ortaya koymamız lazım.

Biz çok çalıştık deyip vatandaşımızın gönlünü alamazsak, ya da biz vatandaşın gönlünü sabah akşam kucaklaşıp, icraat yapmazsak ya da Sosyal Belediyecilik yapmazsak olmaz. Sosyal Belediyeciliğimiz de aş evimizde özellikle bin öğüne yakın yemek çıkartıyoruz. Pandemi sürecinde özellikle evde tek başına yaşayan vatandaşlarımıza, hastalıktan dolayı dışarı çıkamayan vatandaşlarımıza dahi bu hizmeti götürdük.

Millet Bahçesi Projesinden de bahseden Başkan Kılıç, bazı sosyal medyalarda projenin iptal olduğu gibi haberler çıkıyor, bu haberler asılsızdır. Bu proje halen devam ediyor lakin projenin ihalesi iptal oldu bu proje muhakkak yapılacak” dedi.

ak-parti-ilce-danisma-kurulu-meclis-toplantisi-yapildi-002.JPG

DÜNYA’NIN 10 EKONOMİSİNDEN BİRİSİYİZ

Enerji fiyatlarında aşırı yükseliş sebebiyle pek çok ülke elektrik tarifeleri ortalama 3 kat arttırmak mecburiyetinde kaldı diyen AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı şu ifadelere yer verdi. Biz her konuda olduğu gibi enerji fiyatları hususunda da vatandaşımızı koruyarak bir yol izledik.

 

Geçtiğimiz yıl elektriği yarı fiyatının altına doğalgazı beşte biri fiyatına vatandaşlarımıza sunarken akaryakıt fiyatlarında eşelmobil sistemi ile oldukça düşük satış fiyatları sağladık.

Bu şekilde 2021 yılında vatandaşlarımız lehine doğalgazla 80 milyar liralık elektrikte 20 milyar liralık akaryakıtta 65 milyar liralık fedakarlık yaptık.

Yatırımıyla istihdamı ile üretimi ile ihracatıyla cari dengesi ile hedeflerine ulaşmış dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmuş Türkiye'ye hiç olmadığı kadar yakınız.

DOĞALGAZDA FATURA DESTEĞİ VERECEĞİZ

Vatandaş evinize yapılan kömür yardımlarının yeni yılla birlikte doğalgaz faturası desteği vereceğiz memurlarımızın Ocak ayındaki yüzde beşlik toplu sözleşme dönem zammını yüzde 7,5 olarak uygulama kararı aldık böylece memurlarımızın maaş artış oranını %30,5 buçuğu açıklayarak ilave ve sosyal destek sağlamış olduk.

ak-parti-ilce-danisma-kurulu-meclis-toplantisi-yapildi-003.JPG

2021 toplam ihracatımız geçen yıla göre yüzde 32,9 oranında artışla 225 milyar 368 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. 2002 senesinde sadece 87,6 milyar dolar olan dış ticaret hacmimizi 2021 yılında 490 6,7 milyar dolara ulaştırdık dış ticaret açığımız ise önceki yıla göre %100 7,8 azalışla 45,9 milyar dolara geriledi...

2021 yılında ihracatın ithalatı karşılaşma oranı 5,8 puanla artışla yüzde 83,1 e yükseldi.

MİLLİ AŞIMIZ TURKOVAC İLE DAHA GÜÇLÜYÜZ

Yerli ve milli aşımız TURKOVAC'ı  milletimizin hizmetine sunduğumuz bir dönemde artık salgına karşı çok da güçlü çok daha etkin çok daha hızlı harekete geçirebileceğimiz korunma araçlarına sahibiz. Milletimden "TMM"diye ifade ettiğimiz, temizlik-maske-mesafe üçlüsünden oluşan salgın tedbirlerine riayet edilmesini rica ediyorum.

Market raflarındaki artışın bir kısmının kaynağı bu küresel fiyatlandırmalardandır diyen Kırcalı. Ancak, bazı ürünlerde ki artışların ne küresel nede enerji fiyatları ile, ne kurdaki dalgalanma ile izah edilmeyecek derecede fahiş olduğunu görüyoruz. Amerika son 40 yılın, Almanya ve İspanya son 30 yılın, İngiltere ve İtalya son 10-12 yılın, Avrupa'nın geneli Avro Bölgesi'nin kuruluşundan beri en yüksek enflasyon rakamlarının sancısıyla kıvranmaktadır. Salgın döneminde küresel emtia fiyatlarında görülen fevkalâde yükselmedir.

ak-parti-ilce-danisma-kurulu-meclis-toplantisi-yapildi-004.JPG

Dünyada petrol fiyatları neredeyse iki katına, kömür fiyatları 3 ila 5 katına, doğalgaz fiyatları 6 ile 10 kat metal ve mineral fiyat %50, tarım ürünleri fiyatları 100'de 25 arttı.

Dünya piyasalarında, ülkemizde de çok tartışılan bitkisel yağ fiyatlarındaki artışı yüzde yetmişi, şeker fiyatlarındaki artış %50 ye tahıllardaki artış %30.2'yi bulmuştur.

Hiçbir vatandaşımızı fiyat artışlarının yükü altında bırakmadık. Vatandaşlarımızın gelirlerini enflasyonun altında gezdirmeyecek özel tedbirler aldık” dedi.

HABER : EMRE ŞAHİNOL

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.