AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI TANITTI

AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI TANITTI

Samsun’da, ‘AK Parti İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’ eski Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.

A+A-

Toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı, Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç da katıldı. Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş yaptı.

“KASETLERDEN DOĞMA DEĞİL, ANADAN DOĞMA LİDER”
Başkan Köktaş, “17 Aralık'ta Türkiye, milli iradesine karşı yeni bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Haziran ayında, ağaçların gölgesinin de, Gezi Parkı olayları içerisine saklanmış, darbe girişimlerini organize edenler, içeride ve dışarıda itibarımızı zedeleyenler, ekonomimiz için güven ortamını yok etmeye çalışanlar ve tam bir sivil itaatsizlik testi ile darbe türküleri söyleyenler de yine onlardı. Bu senaryoyu yazanlar, ‘Türkiye’nin ekonomisini alt üst edelim’ dediler. Ama hesap edemedikleri bir şey var. AK Parti'nin farklı duruşu var. Kurulduğu gün millete söylediği bir söz var: AK Parti milletin partisidir, milletin ortak aklının temsilcisidir. AK Parti'nin başında dik duran adam, adam gibi adam, kasetlerden doğma değil, anadan doğma lider Recep Tayyip Erdoğan var” dedi.

“BU ENGELLEMELERİ ALLAH'IN İZNİYLE AŞACAĞIZ"
Başkan Köktaş’tan sonra heyecanlı ve coşkulu bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Bugün, Samsun adeta bir tarih yazıyor. Önemli bir tarihin arifesindeyiz. Onun için bu salonu doldurdunuz. Bugün burada başlatacağımız kutlu hareketi bildiğiniz için buradasınız. Eğer ahbap çavuş ilişkisiyle olsaydı bu kadar beklenmez ve karara bağlanırdı. Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ince eleyip sık dokuyarak, bütün kardeşlerimizin adaylığı hak ettiğini ama ‘birisinin daha fazla bizi sonuca hedefe götüreceğine dönük olan bir imkan varsa bunu da sonuna kadar kullanalım’ demesi dolayısıyla bu kadar gecikti. Dolayısıyla bugün aday seçilemeyen kardeşlerim asla ve asla burukluk duymasınlar. Bizim herkese ihtiyacımız var. Bizim bugün adaylığa ulaşamamış arkadaşlarımızın hepsine ihtiyacımız var. Bu 17 ilçede partimizin verdiği karar ve Başbakanımızın talimatları gereğini yerine getirirken, büyük dönüşümü tek başına yapamaz. Sizlerin de bizlere yardımcı olması lazım. Eksikliklerimizi kapatmamız lazım. Sonuçta o büyük hedefe gideceğiz. Başbakanımız bana talimat verdi. Bana, 'Yusuf Bey, bizim 2023 hedefimiz var. 2023 hedefinde şehirlerimizi hazırlamak lazım. Gecekondu, yol su problemi olmaması lazım' dedi. Bu 5 sene bizim için çok önemli. 2019'un da Samsun için özel bir önemi var. Büyük Atatürk mücadeleyi Samsun'dan başlattı. Belki 2019'da Allah'ın izniyle Başbakanımız Samsun'a gelecek ve 2019'daki 19 Mayıs törenini burada yapacak. Belki de ‘2023'e 4 sene kaldı. Biz geri kalan eksiklikleri Samsun'da halledeceğiz' diyecek. Bizi bazı insanlar tökezletmeye çalışıyor. Biz bu engellemeleri Allah'ın izniyle aşacağız" şeklinde konuştu.

“ 'SİZ NASIL NÜKLEER SANTRAL KURARSINIZ' DEDİLER VE İŞTE ONUN İÇİN DÜĞMEYE BASILDI”
Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’ın konuşmasından sonra kürsüye çıkan AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Ahmet Demircan, darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kalınan bir dönemde seçime gidildiğini söyledi. Demircan, “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan bir saldırı ve bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıya olduğumuz bir dönemde seçime gidiyoruz. Şunu çok iyi biliniz. Bu saldırı Türkiye'ye, aziz millete yapılmış bir saldırıdır. Güçlü bir Türkiye istenmiyor. Dış güçler ve onların işbirlikçileri bugün hep beraber harekete geçtiler ve milletin önünü kesmeye çalışıyorlar. Bu aziz millet bu coğrafyada bu millet birçok destanlar yazmıştır, yine yazacaktır. Bu saldırılar daha Gezi dönemiyle ya da 17 Aralık'la sınırlı değil. MİT Müsteşarı’nın alınmaya kalkışılmasıyla ilgili 'büyük belayı nasıl olursa siz çözersiniz' dediler. 'Siz nasıl olurda nükleer santral kurarsınız' dediler. 1960'dan beri iktidara gelen hükümetlerin hepsinde, ülkeye nükleer santral kazandırma projesi vardır. Ama Türkiye'de ilk defa AK Parti iktidarında yapılıyor. 'Siz kimsiniz' dediler. İşte onun için düğmeye basıldı. Bu iktidar döneminde başarılı çalışmalar var. Türban sorununu bu iktidar çözdü. Bu hükümet döneminde imam hatiplerin önündeki engel kalktı. İsteyen herkese din bilgisi alma imkanı sunuldu. Türkiye şu anda 30 tane Büyükşehir yasasıyla insanın yaşadığı her yerde belediye hizmetleri gidecek. Bu bir devrimdir. Bu ülkenin sahibi bu aziz millettir" şeklinde konuştu.

“BİZİM KAYNAĞIMIZ MİLLET”
Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: 
"Bu yatırımlar neyle yapıldı? ‘Onlar sizin göreviniz.’ Evet, yatırımlar yapmak seçilmiş hükümetin görevidir. İyi de ‘göreviniz’ diyenler bugüne kadar neden yapılmadı? Ufak tefek yatırımlar oldu. Evet, haklarını yemeyelim. Bu ülkeyi ayağa kaldırmak için gece-gündüz çalışırken, sizler neden yapmadınız? Bizler yurt dışında çalışırken, 'neden sizin ülkenizde gelişme yok deniliyordu.' Şimdi ‘neden yapılır’ oldu. İşte fark burada. Diğer ülkelerde yatırımlar bitmiyor da biz bir yatırıma başladığımız zaman tarih vererek bitiriyoruz. Neden bu kadar hızlıyız ve nasıl bu kadar büyük bir kaynaklan bunları yapabiliyoruz? Bizim kaynağımız millettir. Bizim kaynağımız Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Bizim başka kaynağımız yok. Bu ülkenin birliği ve beraberliği, milletin hayır duası, hükümetin yek gücüdür, başka bir gücümüz yok. Biz sırtımızı millete, yüzümüzü geleceğe dönüyoruz. El ele, kol kola bu geleceğe yürüyeceğiz. Bizler seçim bittiği an yüzde 50’nin değil, yüzde 100'ünün hükümetiyiz. Bugün, bakan olarak buradayım. Yarın sizlerin arasında yine burada olcağız. Gün gelecek bizde görevi devir edeceğiz. Allah şerefle gururla o görevi devir etmeyi nasip etsin. Ben AK Parti’li bir vekilden ve bakandan görevi devir aldım. Allah inşallah bana da bu görevi yine bir AK Parti milletvekiline, bir AK Parti’li bakana devretmeyi nasip edecek. Ben buna inanıyorum.”
Bakan Kılıç’ın konuşmasının ardından partinin belirlediği 17 ilçe belediye başkan adayı tek tek sahneye çağrılarak, biyografileri okudundu.
Aday tanıtım toplantısı Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Milletvekilleri Ahmet Yeni, Cemal Yılmaz Demir, Tülay Bakır, Mustafa Demir, belediye başkanları ve belediye başkan adaylarının toplu fotoğraf çektirmesiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.