AK PARTİ BAFRA GENÇLİK KOLLARI’NDAN DERNEKLERE ZİYARET

AK PARTİ BAFRA GENÇLİK KOLLARI’NDAN DERNEKLERE ZİYARET

Ak Parti Bafra Gençlik kolları Adnan Günal Başkanlığında Bafra’da hizmet veren Engelli Derneklerine ziyarette bulundu.

A+A-

Ziyarete Siyasi ve Hukuki işlerden sorumlu başkan yardımcısı Abdurrahman Aksoy, Ekonomi ve Mali işlerden sorumlu başkan yardımcısı Hüseyin Kaya, Ar-ge’den sorumlu başkan yardımcısı Şaban Şenel, Tanıtım ve Medya’dan sorumlu başkan yardımcısı Ayşe Pınar ve yönetim kurulu üyeleri Neslihan Genç ile Harun Kurnaz katıldı.

Ziyaretin ardından Ak Parti Bafra Gençlik Kolları Başkanı Adnan Günal engelliler günü ile ilgili şu temennilerde bulundu:

“Engelli kardeşlerimizin toplumun her kademesinde engellerini aşarak toplumsal yaşama katkılarının arttırılmasının sağlanması, ülkemizin 2023 hedefi açısından son derece önemlidir. Hükümetimiz, göreve geldiği 2002 yılından bu yana, sosyal devlet olmanın birinci şartı olan engellilerimizin önündeki her türlü engelin ortadan kaldırılması adına birçok önemli düzenlemeye imza atmıştır. Özellikle de iki yıl önce Anayasa Değişikliği Referandumu ile kadın ve çocukların da içinde yer aldığı pozitif ayrımcılık hakkı, en çok engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmıştır. Engelli vatandaşlarımızın günlük hayatta karşılaştıkları sorunlarına çözüm bulmak, kendilerine yetebilen bireyler olarak hayatlarını sürdürebilmeleri için gerekli olan her desteği sağlamak, hükümetimizin temel anlayışlarındandır. Bu bağlamda kamudaki engelli sayısı 2002’de 6 bin 434 iken, 2013’te bu rakam 30 bine yaklaştı. Kamuda boş olan engelli kontenjanları hızla dolduruluyor. Özel sektörde engellilerin istihdamında; 2002 yılında 10 bin 226’daydı. Bu rakam 2013’e gelindiğinde 40 bini aştı. Özel sektöre bu konuyla ilgili teşvik çalışmaları sürüyor. Özel eğitim, bakım ve rehabilitasyon hizmetlerine bütçeden ayrılan pay özellikle son 5 yılda 30 kat arttı. Bu bilgi, duygu ve düşünceler çerçevesinde engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en içten dileklerimizle kutlar, başta engelli kardeşlerimiz olmak üzere tüm hemşerilerimize selam ve sevgilerimizi sunarım.”

img_2654.jpgimg_2666.jpgimg_2672.jpgimg_2679.jpgimg_2680.20131214111001.jpgimg_2682.jpgimg_2692.jpgimg_2697.jpgimg_2698.jpgimg_2701.jpgimg_2705.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.