AİLE ŞİRKETLERİNDE KURUMSALLAŞMA EĞİTİMİ

AİLE ŞİRKETLERİNDE KURUMSALLAŞMA EĞİTİMİ

Bafra Ticaret Borsası tarafından düzenlenen aile şirketlerine kurumsallaşma konulu eğitim programı,

A+A-

Bafra Ticaret Borsasının üyeleri ve yönetim kurulu üyelerinin de katılımlarıyla borsanın konferans salonunda Eğitimci Hamza KOCATEPE’nin sunumları ile gerçekleşti. organize ettiği Aile Şirketlerinde Eğitimde, aile şirketlerinin yapısı, aile şirketlerinin büyüme sürecinde karşılaştığı yönetimsel sorunlar ve çözümlere ilişkin detaylı bilgiler aktaran, eğitimci Hamza KOCATEPE konu ile ilgili;

Dünyada ve ülkemizde aile şirketi vasfındaki işletmeler, küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyük kısmını oluşturmaktadır. Bu saptamadan Aile şirketlerinin is hayatı için ne derece önemli olduğu anlaşılabilir. Aile şirketi olmanın birçok avantajı olmasına karşı, aile şirketlerinin ömürleri çok uzun olamamakta ve sonraki nesillere devredilen işletme sayısı oldukça azalmaktadır. İşletme ömürlerinin kısa olmasının altında yatan en önemli nedenlerinden biri, bilgi ve iletişim teknolojilerinin süratle geliştiği ve hızla küreselleşen is dünyasındaki değişimlere, diğer şirketlerle mukayese edildiğinde daha gelenekçi ve içe kapanık olan aile şirketlerinin aynı hızla ayak uyduramamasından kaynaklanmaktadır. Buna ilave olarak aile şirketleri diğer şirket yapılanmalarına göre birçok yapısal sorunu bünyelerinde barındırmaktadır. Aile şirketleri sahip oldukları karakteristik özelliklerin bir sonucu olarak birçok sıkıntıya göğüs germek zorundadır. Bu sıkıntıların ülkemizde ve dünyada aile şirketleri açısından yapısal sorunlara dayandığı ve genel anlamda ancak “kurumsallaşma” ile çözülebileceği söylenebilir. Hem ülke ekonomisi hem de toplumsal dinamikler açısından böylesine önemli aile şirketleri, başarılı bir biçimde yönetilmeli ve gelecek planlaması yapmalıdırlar. Aile şirketlerinin göz ardı edilemeyecek avantajları vardır. Ancak yine aile şirketlerinde yaşanan çıkar , hak , inanç ve güç çatışmaları ve beraberinde gelen diğer yapısal sorunlar ve uyumsuzluklar ancak kurumsallaşma yoluyla kontrol altına alınabilir ve bertaraf edilebilir.

aktarıldı. Eğitim hakkında bir açıklama yapan Borsamız Başkanı Namık KİBAROĞLU; “Aile şirketlerinin gelecek nesillere aktarılarak büyümesinin toplumumuzda büyük öneme sahip olduğunu ve Aile şirketlerinin, bulundukları ilçe ve illerden başlayarak ülke ekonomisine büyük katkılar sunmaya devam ettiklerini, Bu şirketlerin varlıklarını sürdürebilmesi ve yeni nesillere geçebilme oranının artması için de profesyonel kurumsal yönetim anlayışının uygulanması gerekdiğini vurguladı ve katılımcılara teşekkür etti.”

haber-foto2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.