AGD’DEN 31 ARALIK MEKKENİN FETHİ PROGRAMI

AGD’DEN 31 ARALIK MEKKENİN FETHİ PROGRAMI

Anadolu Gençlik Derneği Bafra Temsilciliği 31 Aralık 2014 Çarşamba akşamı saat 19:00 da Bafra Belediye Kültür Merkezinde Mekke’nin Fethi programını gerçekleştiriyor.

A+A-

Program Kur’an-ı Kerim ,ilahi,şiir,sinevizyon gösterisi ile başlayıpve Aşık Kutlu Eğitim Merkezi  eğitimcilerinden Dr Ahmet Yazıcının konferansı ile son bulacak.

    Program ile ilgili açıklamalarda bulunan  AGD tanıtma başkanı Mustafa HARMAN , ‘’Her yıl gerçekleştirmiş olduğumuz  Mekkenin Fethi programını  bu yıl da 31 aralık akşamı  gerçekleştireceğiz ."Fetih kelimesi kalbi ve aklı İslam gerçeğine açmak, İslam tebliğinin önündeki engelleri kaldırmak, insanın kalbine ve aklına ulaşmayı mümkün kılacak ortamı hazırlamak anlamında çıkça kullanılır. Müslümanlar fethettikleri yerlerde halkı asla İslam dinini seçmeye zorlamamışlardır. İslam fetihlerinin gayesi rabbimizin dininin yüceltilmesidir. Yeryüzünde hak ve adaletin tesis edilmesidir" dedi.

     Müslümanların pek çoğunun 31 aralık akşamını yılbaşı olarak kutladığını ifade eden Harman konuşmasına şöyle devam etti: “Efendimiz (S.A.V.) tarihte eşine rastlanır tavır ve davranışlarıyla gönülleri fethetmişse, bizler de Müslüman kardeşlerimizin yanlış davranışlarını peygamberi metotla gönülleri fethederek güzel bir üslupla değiştirmenin yolunu aramalıyız. Ümit ediyoruz ki her bir ferdimiz bu yılbaşı ve önümüzdeki yılbaşılarda 31 aralık akşamını İslam'ın özüne uygun bir şekilde yaşar.”dedi.

     Tüm Bafralı kardeşlerimizi 31 Aralık akşamı gerçekleştireceğimiz Mekkenin Fethi programımıza bekliyoruz dedi.’’

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.