AĞAÇLARIN PİCASSOSU

AĞAÇLARIN PİCASSOSU

Doğada yok olmaya terk edilmiş ağaçları sanat eserine dönüştüren “Ağaçların Picassosu” olarak anılan Yüksel Korkmaz’ı Samsun Valisi İbrahim Şahin ziyaret etti.

A+A-

amsun’da ormanlarda bulunan kokulu ardıç ve ceviz ağaç türlerinden elde ettiği kök ve dalları, özgün ahşap sanatıyla sanat eserine dönüştüren 53 yaşındaki Ağaçların Picassosu Yüksel Korkmaz, bu alanda iddialı olduğunu ve İtalya’da yapılacak olan yarışmada derece beklediğini söyledi. Bu tür sanat eserlerinin Samsun ve Türkiye turizmi açısından önemli olduğunun altını çizen Korkmaz, kerestecilik işi yaptığını, bunun dışında da özgün ahşap sanatıyla uğraştığını kaydetti.
Yaklaşık 30 yıldır bu tür eserleri elde etmek için çalışmalar yaptığının altını çizen Ağaçların Picassosu Yüksel Korkmaz, “Bu tür sanatı yapan insanları dünyada kısmen takip etmeye çalışıyorum. Yapmış olduğum son eserle İtalya’da yarışmaya katılmak istiyorum. Yarışmada da yüksek oranla iyi bir derece yapacağıma inanıyorum. Oralara gitmeye imkanlar elimizde olursa ben de bu işi dünya ölçeğinde yapmaya çalışacağım. Samsun’un ve Türkiye’nin adını bu sanatla dünyada anılmasını istiyorum” dedi.

‘AHŞAP SANAT ÜRÜNLERİ MÜZESİ’ KURULMASI
Sanatçıları ve sanatsal ruhlu insanları ortaya çıkarmaları gerektiğine vurgu yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Yüksel Korkmaz, Samsun’un bir değeri. Daha çok at heykelleri üzerinde çalışıyor. Buradaki amaç, bu ağaçların her biri tabiatta bulunduğu şekli ile alıyor, getiriyor ve uyguluyor. Çok küçük operasyonlarla monte ediyor. Yaptıkları ürünlerde ağaçların dalları, kökleri ve bulunduğu şekli ile ürünlerini koyuyor. Yüksel Korkmaz’ın güzel bir fikri var. O da buraya bir ‘Ahşap Sanat Ürünleri Müzesi’ kurulması yönünde bir fikri var. Bu fikir olabilir ama ahşap sanat müzesindeki ürünleri de çoğaltmak için size çok fazla iş düşer. Bu tarz sanatla uğraşan insanların şehrimizde olması bizi de rahatlatıyor, adeta kendimi zenginleşmiş hissediyorum” diye konuştu.
Daha sonra Yüksel Korkmaz, Vali İbrahim Şahin ve Emniyet Müdürü Vedat Yavuz’a, Tekkeköy ilçesinde bulunan evinin giriş katında ağaç köklerinden yaptıkları eserleri gezdirerek ürünler hakkında bilgiler verdi.

agaclarin-picassosu.jpgagaclarin-picassosu-001.jpgagaclarin-picassosu-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.