Acılı aile adalet istedi

Acılı aile adalet istedi

Samsun'un Bafra İlçesi'nde 8 Ekim 2016 tarihinde meydana gelen kazada, kullandığı motosiklete otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren 16 yaşındaki Batuhan Çağlayan'ın ailesi, sürücü Murat A.'nın 4 yıl hapis cezası almasına tepki gösterdi.

A+A-

Samsun'un Bafra İlçesi'nde 8 Ekim 2016 günü meydana gelen kazada Murat A. yönetimindeki 34 PF 5849 plakalı otomobil, Batuhan Çağlayan yönetimindeki 55 FH 396 plakalı motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü Batuhan Çağlayan ağır yaralı olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Çağlayan burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.Kazanın ardından gözaltına alınan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan otomobil sürücüsü Murat A., Bafra Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci davada 15 bin TL kefaletle serbest bırakıldı. Dün Bafra Ağır Ceza Mahkemesinde görülen son davada ise otomobil sürücüsü Murat A.`ya Batuhan Çağlayan`ın ölümüne sebebiyet vermesi gerekçesi ile 4 yıl hapis cezası verildi. Mahkemenin verdiği karara tepki gösteren baba Orkun Çağlayan şunları söyledi:

“Bundan 7 ay önce oğlum Batuhan Çağlayan`ı trafik kazasında kaybettim. 7 ay süren mahkemelerde sanık ikinci mahkemede tahliye oldu. Bugün yapılan son duruşmasında da sanığa iyi hali göz önünde bulundurularak 4 yıl hapis cezası verildi. Ve hiç yatmadan gezdi, gezecekte şuanda. Benim oğlum öldü hayattan koptu gitti. Bunun karşılığı bu olmamalıydı” dedi.

Anne Serpil Çağlayan ise, “ Ben burada yatan bu canın annesiyim. Ben canımı 7 ay önce trafik kazası denilen cinayette kurban verdim. Benim yavrumun katiline 4 sene verdiler. Onu ödüllendirdiler. Bütün anne babalar sevinsin ehliyetine bir sene el koymuşlar. Herkesin çocukları en azından bir sene güvende olacak. Benim yavrum 7 aydır burada çürüyor. Bayram geliyor. Benim oğlumun katiline ikinci bayramı yaşattılar. Ben daha ne diyeyim. Adalet istiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.