Acilde Doktor Beyaz Kod Verdi 15 Yaşında ki Kızdan Şikayetçi Oldu!

Acilde Doktor Beyaz Kod Verdi 15 Yaşında ki Kızdan Şikayetçi Oldu!

​​​​​​​Bafra Devlet Hastanesinde tedavi olmak için sıra bekleyen 15 yaşındaki genç kıza beyaz kod veren doktor kızdan şikayetçi oldu.

A+A-

Edinilen bilgiye göre, 15 yaşında ki A. D. isimli genç kız, akşam 22:00 sıralarında Bafra Devlet Hastanesi Aciline tedavi olmak amaçlı gitti.

Kaydını yaptıktan sonra sıranın kendisine geç geldiğini iddia eden genç kız, acilin içinde doktora yüksek sesle sitem etti.

Genç kızın bu tutumundan rahatsız olan doktor Beyaz Kod alarmı vererek 15 yaşındaki genç kızdan şikayetçi oldu.

Beyaz Kod alarmı üzerine Devlet Hastanesi Aciline gelen polis ekipleri A.D isimli genç kızı ifadesini almak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürdü.

BEYAZ KOD NEDİR?

Hastanede hasta, hasta yakını ve çalışanların başına gelebilecek hırsızlık, fiziksel saldırı ve cinsel taciz durumlarında güvenlik personelinin en hızlı biçimde durumdan haberdar edilmesi ve olay yerine yönlendirilmesini sağlamaktır.

‘‘Beyaz Kod Sistemi’’; meri mevzuat ile sistem kapsamında yer aldığı belirtilen personelin görevi sebebiyle maruz kaldığı ve yürürlükteki ‘‘Ceza Yasaları’’nda ‘‘Suç’’ olarak tanımlanan eylemler sebebiyle konunun, Bakanlığımızca oluşturulan sisteme kaydı ile adli mercilere intikalini ve olayın mağdurunun talebi halinde tarafına Bakanlığımız vekillerince ‘‘Hukuki Yardım’’ sağlanmasını amaç edinen bir sistem olarak tanımlanabilir.

‘‘Beyaz Kod Sistemi’’nin ‘‘Hukuki Dayanakları’’ ise öncelikle 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 54. maddesi, 28.10.2012 tarih ve 28277 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe giren ‘‘Sağlık Bakanlığı Personeline Karşı İşlenen Suçlar Nedeniyle Yapılacak Hukuki Yardımın Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik’’, Bakanlığımız Hukuk Müşavirliği’nin 2016/3 sayılı Genelgesi, Bakanlığımız Hukuk Müşavirliği’nin 2013/2 sayılı Genelgesi’nin meri hükümleri ve Bakanlığımız Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 2012/23 sayılı Genelgesi’nin meri hükümleri olarak sıralanabilir.

Beyaz kod (1111): Hastanelerde çalışanlara yönelik şiddeti önlemeyi amaçlayan acil durum yönetim aracıdır.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum