Abdullah Karapıçak “30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı”

Abdullah Karapıçak “30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı”

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak “30 Ağustos Zafer Bayramı” münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

A+A-

Karapıçak mesajında “Türk ordusu, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde emperyalizme karşı bir tarih yazmış, 30 Ağustos 1922’de zalimlerin koalisyonuna ve işgalcilerin küstahlıklarına karşı namus ve şeref müdafaasını hiç çekinmeden, hiç korkmadan yapmıştır. Esaret emelleri, emperyalist hevesler, düşman tasallutu, küresel abluka milletimizin tertemiz ve imanlı mücadelesiyle hem kırılmış hem de püskürtülmüştür. 30 Ağustos vatanımızın üzerindeki kara bulutları dağıtan, geleceğimizin önündeki kalın duvarları yıkan milli diriliş olarak milli vicdanlardaki yerini almıştır.” dedi.

Mesajının devamında Türk milletinin 97 yıl evvel Dumlupınar’da muazzam bir zafere, yankıları halen süren bir kahramanlık destanına imza attığını belirterek, “30 Ağustos Zaferiyle milletimiz, kendi iradesi ve rızası dışında dayatılan her türlü plan ve oyunu iman ve inancıyla tarihin karanlık sayfalarına nasıl gömebileceğini dosta ve düşmana bir kez daha göstermiştir. Mustafa Kemal Atatürk  öncülüğünde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yanan meşale, 30 Ağustos 1922’de Anadolu Türklüğünü yurdundan, son obasından etme çabası içinde olanlara dünya tarihinde emperyalizmin unutamayacağı bir tokat niteliği taşımaktadır.” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'inci yıl dönümü münasebetiyle yayınladığı mesajının devamında ise; “1071 Malazgirt Meydan Muharebesi ile başlayıp Dumlupınar Meydan Savaşı ile devam eden, 30 Ağustos Zaferiyle Anadolu Türklüğünün emperyalizme attığı tokat yeni Türkiye’nin kuruluşu ile taçlanmıştır. Tarihi zaferlerimizin yıldönümünde; tartışmaya açılacak vatan toprağımızın ve milli birliğimizin olmadığını herkesin çok iyi bir şekilde anlaması gerekir. Bu duygu ve düşüncelerle, kutsal vatanımızın varlığı ve bağımsızlığının dünyaya kabul ettirildiği bu çok anlamlı zaferin yıldönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını; büyük Türk milleti için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnet duygularımla anıyorum. Ne mutlu Türküm diyene.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.