8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun milletvekili Kemal Zeybek; Kadınlar, Anamız, Eşimiz, Kız kardeşimiz, kızımız toplumun yarısıdır. Toplumların gelişmesinde en önemli görevleri kadınlar üstlenmektedir üreten, besleyip büyüten ve öğreten onlardır.

A+A-

Dünyanın neresinde olursa olsun toplumun yükünü Kadınlar çekmektedir. Özellikle Anadolu coğrafyasında yaşayan kadınlarımızın fedakârlıkları göz ardı edilemez. Tarlada, bağda, bahçede ve fabrikada çalışan kadınlarımız eve dönüşlerinde onları farklı görevler beklemektedir; Beslenme, temizlik bütün işler kadınlarımız tarafından yapılmaktadır.

 

KADIN ÖZGÜRLEŞMEDEN TOPLUM GELİŞEMZ

Samsun milletvekili Kemal Zeybek; Şiddet olgusu, günümüzde en çok ilgi gösterilen konulardan biri haline gelmiştir. Toplumda birçok olayın şiddetle çözümleme yoluna gidilmesi, TV seyredilen şiddet içerikli diziler ve gerici baskılar sonucunda kadına yönelik şiddet artmaktadır. Bu şiddetin cinayetle sonuçlandığına zaman, zaman tanıklık ediyoruz. Gerici çevrelerde, kadının giyimin den başlamak üzere kaç çocuk yapmasına kadar bütün alanlarda kadınlar baskı altındadır. Kadın toplumun yarısıdır, kadınını özgürleştirmeyen toplumların gelişmesi beklenemez.

Kadının evde ürettikleri ve toplumsal yaşamın diğer alanlarında ürettikleri çalışma yaşamının en önemli öğelerinden biri olmasına rağmen; Kadın her türlü şiddete uğrar ekonomik saldırı, cinsel taciz ve şiddetin dozu artar.

Çalışan, üreten emekçi kadınlar özgürlüklerinin peşinden koşmaya devam etmektedir. Çalışmak özgür olmak her bireyin temel hakkıdır. 8 Mart dünya

emekçi kadınlar günü Ülkemizde önceleri salonlarda kutlanmış ve kitlesel olarak kutlanılmaya başlanmış bu süreç darbe dönemlerinde kesintiye uğramıştır. Bugün ülkemizde ve Dünyada kadın hareketinin öncüleri bu hakların en iyi biçimde kutlanması için gerekli dayanışmayı sürdürmektedirler.

Kadına yönelik şiddetin artmasında mevcut siyasal iktidarın şiddet söylemi ve baskıcı anlayışının etkin olduğunu görüyoruz. AKP iktidarları döneminde Ülkemizde kadın cinayetleri katlanarak artmıştır. Kadın cinayetleri mutlaka önlenmelidir.

Kadınlara karşı tüm baskı ve şiddetin son bulması için öncelikle ülkemizdeki ayrıştırıcı dilden vaz geçilmeli, şiddet sarmalı son bulmalıdır. Temel hak, özgürlükler eksiksiz kullanılmalı ve cinsiyet ayrımcılığı kadınların lehine pozitif olmalıdır. Kadına yönelik şiddetin son bulması için özgürleşmek zorundayız.

Toplumda rol paylaşımında en ağır ve önemli görevleri üstlenen; Anamız, Eşimiz, Bacımız, Kızımızın daha özgür yaşaması toplumun gelişmesi ile orantılıdır. Kadınları özgür toplumlar dünyanın en gelişmiş toplumlarıdır. Ülkemizde kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi için koruyucu önlemlerin alınması gerekmektedir.

Samsun milletvekili Kemal Zeybek; 8 Mart Emekçi kadınlarımızın bu anlamlı günü şiddetten uzak özgür ortamlarda kutlanmasını temenni ederken kadına yönelen şiddeti şiddetle, nefretle kınıyorum.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.