74 Gün Sonra Bafra'da Kılınan İlk Cuma Namazı

74 Gün Sonra Bafra'da Kılınan İlk Cuma Namazı

Tüm yurtta olduğu gibi Bafra’da da normalleşme süreci kapsamında 74 gün sonra ilk kez Cuma namazı kılındı.

A+A-

Koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle 13 Mart tarihinden itibaren camilerde namaz kılmak yasaklanmıştı. Normalleşme planları kapsamında bugün ilk kez cemaatle birlikte namaz kılındı. Belirlenen camilerde sosyal mesafe kuralına uygun olarak 1 buçuk metre aralıklarla cemaatin saf düzeni alması sağlandı. 

Namaz öncesi Bafra Belediyesi ekipleri namaz kılacak vatandaşları maske takmaları konusunda uyarılarda bulunarak maskesi olmayan cemaate ise maske dağıtımı yaptılar.

Bafra Müftüsü Necmettin Kayar’ın kıldırdığı Cuma namazını, AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ve AK Parti İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz ile birlikte Büyük Cami’de eda eden Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç düşüncelerini, “Allah'a hamd olsun. Normalleşme süreciyle birlikte ibadete açılan camilerimize İstanbul'un fetih gününde Cuma namazı ile yeniden kavuşmuş olmanın heyecanını yaşadık. Dezenfeksiyonunu ve bahçe bakımını yaptığımız camilerimizde vatandaşımıza maske dağıtımı gerçekleştirdik. Yüce Allah kıldığımız namazları, ettiğimiz duaları kabul eylesin. Cumamız mübarek olsun.” şeklinde ifade etti.

Aylar sonra cuma namazını kılmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar, bu virüs salgınının kısa sürede bitmesi temennisinde bulundular.
74 Gün Sonra Bafra'da Kılınan İlk Cuma Namazı74 Gün Sonra Bafra'da Kılınan İlk Cuma Namazı74 Gün Sonra Bafra'da Kılınan İlk Cuma Namazı74 Gün Sonra Bafra'da Kılınan İlk Cuma Namazı74 Gün Sonra Bafra'da Kılınan İlk Cuma Namazı74 Gün Sonra Bafra'da Kılınan İlk Cuma Namazı74 Gün Sonra Bafra'da Kılınan İlk Cuma Namazı74 Gün Sonra Bafra'da Kılınan İlk Cuma Namazı74 Gün Sonra Bafra'da Kılınan İlk Cuma Namazı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.