%70 İndirimi Duyan Bayanlar...

%70 İndirimi Duyan Bayanlar...

Kadın İçin Yüzde 40-70 İndirim “Dayanılmaz Çekici”

A+A-

 

Avantajix anketine göre, bir giyim eşyasının fiyatı, yüzde 40-70 indirim sonucu 30-60 lira aralığına düştüğü anda, kadınlar için alışveriş dayanılmaz şekilde çekici hale geliyor.

Avantajix Kurucu Ortağı Güçlü Kayral: “Kasım’daki alışveriş festivallerinde online alımlarda suçluluk duyan kadın oranı sıfıra yakın”


Kadın İçin Yüzde 40-70 İndirim“Dayanılmaz Çekici”  

 

Avantajix anketine göre, birgiyim eşyasının fiyatı, yüzde 40-70 indirim sonucu 30-60 lira aralığına düştüğüanda, kadınlar için alışveriş dayanılmaz şekilde çekici geliyor.

 

Avantajix Kurucu Ortağı Güçlü Kayral: “Kasım’daki alışveriş festivallerinde onlinealımlarda suçluluk duyan kadın oranı sıfıra yakın”

 

 

 

11.11 YılınEn Uğurlu Günü, 23.11 Black Friday, 25.11 Cyber Monday…

Kasımayı birbirinden özel indirimlerin yapıldığı alışveriş festivalleri ile geçti.

Sadece23.11’de ait resmi rakamlar açıklanırken, küresel kampanyaların Türkiye’de çokbüyük karşılık bulduğu ortaya çıktı.

500’eyakın sanal mağazadan alışveriş yapan herkese nakit para ödeyen Avantajix 25-45 yaş aralığındaki çalışan kadın üyelerinin bir kısmı arasında, Kasım ayı alışverişfestivallerindeki eğilimlerini belirlemek amacıyla anket düzenledi.

 

-Kadınlar Mesaide Yakalandı

 

11.11dışındaki yoğun indirim günlerine mesaide yakalanan kadınlar, cazip kampanyalaraağırlıklı olarak dijital mağazalarda katıldılar.

Ankette,her 10 çalışan kadından yedisinin 23 ve 25 Kasım’da öğle tatilini tamamen,mesaisini de kısmen alışverişe ayırdığı belirlendi.

10kadından sekizi giyim eşyası almak için bilgisayar ekranı başına geçerken, beşikozmetik ürünü, üçü de küçük elektrikli ev aleti satın aldı. Bilgisayarürünleri, mobilya, kitap ve oyuncak da kadınların alışveriş sepetinde sıkcagörülen ürünler oldu.

Anketekatılan her 10 kadından sekizi yüzde 40-70 aralığında yapılan indirimleriçekici bulduğunu, yüzde 70 üzeri indirimlere ise şüpheyle yaklaştığını ifadeetti.  Yüzde 10-20 aralığındakiindirimlere ilgi göstermeyen kadınlar, yüzde 20-40 arasındaki indirimleri isebu özel günler için yetersiz buldu.

Anketegöre, kadınların yüzde 65’i, özellikle giyim eşyasında 30-60 lira aralığındakiürünlere ilgi gösteriyor. Bir giyim eşyasının fiyatı, yüzde 40-70 indirimsonucu 30-60 lira aralığına düştüğü anda, kadınlar için alışveriş dayanılmazşekilde çekici hale geliyor.

 

-SuçlulukDuygusu Sıfıra Yakın

 

Avantajix kurucu ortağı Güçlü Kayral, kadınlarıngenellikle avm, çarşı veya pazar gezerken, tezgahtar ya da arkadaş baskısıyla gerçektenihtiyaç duymadıkları ürünler aldıklarını ve bundan dolayı suçluluk duyduklarınıanımsatarak, “Kasım ayı alışveriş festivallerinde milyonlarca alışverişyapılmasına karşın, aldıkları ürünlerden dolayı suçluluk duyan kadınların oranısıfıra yakın oldu. Online alışverişte tezgahtar baskısı, arkadaş baskısıolmadığından kadın daha özgür alışveriş yapıyor. Gerçekten ihtiyaç duyduğu,ihtiyaç duymasa bile çok arzu ettiği ürünleri alıyorlar” dedi.

Kadınların yaptıkları tüm alışverişlerde, online alışverişin payının sürekli yükseldiğinigözlemlediklerini kaydeden Kayral, “Online alışveriş kadına, aradığı ürünündaha fazla çeşidine ulaşma imkanı sunuyor. Bir tıkla fiyat karşılaştırmasıyapabildiğinden içi rahat bir şekilde ürünü alabiliyor. Ayrıca, Avantajix.comgibi yapılan her alışverişe ödül para veren siteler alışverişleri benzersizşekilde ucuza getirebildiğinden, online mağazalar kadınlara daha cazip geliyor”diye konuştu.

bayanlara-indirim-olsun-yeter-2.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.