70 GRAM OLMASI GEREKEN SİMİTLER 40 GRAM ÇIKTI

70 GRAM OLMASI GEREKEN SİMİTLER 40 GRAM ÇIKTI

İlkadım Belediyesi zabıta ekiplerinin yaptıkları denetimlerde, 70 gram olması gereken simitler 40 gram çıktı.

A+A-

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde kalabalığın yoğun olduğu Mecidiye, Fatih Sultan Mehmet Caddeleri üzerinde “5 tanesi 1 lira” adı altında satış yapan seyyar simitçileri denetledi. Hassas dijital terazi ile yapılan denetimlerde tarife fiyatına göre 70 gr olması gereken simitlerin 40 ila 60 gram olduğunu tespit eden ekipler satış yapan seyyar simitçilerden alınan bilgiler doğrultusunda fırınlara şok baskın yaptılar.
Yapılan denetimlerde fırınlarda üretilen simit ve poğaçaların gramajlarının yanı sıra sağlık koşullarına uygun olup olmadığı da kontrol edildi. Denetimlerde bazı fırın sahiplerinin zabıta ekiplerine, “Biz aslında vatandaşa iyilik yapıyoruz” dediği iddia edildi. Fırın denetimleri esnasında çalışanların kılık kıyafetlerini titizlikle inceleyen zabıta ve sağlık ekipleri, işyeri sahiplerini çalışanlarının kılık kıyafetlerine dikkat etmeleri ve bone kullanmaları konusunda uyardı. Çalışanların portör muayenelerini inceleyen ekipler, fırınların temizliğine, hijyen şartlarına, hammaddelerin saklanma şartlarına, soyunma odalarına, kullanılan ürünlerin son kullanma tarihlerine ve ürünlerin gramajlarına dikkat etmeleri konusunda ikazlarda bulundu.
Zabıta ekipleri kontrollerde 4 imalathaneden 2’sine temizlik ve hijyen kurallarına uygun üretim yapmadıkları gerekçesiyle noksanlıklarını gidermek için 1 hafta ek süre verildi. Diğer imalathaneye ise suç zabtı tanzim edilerek gerekli cezai işlem uygulanması için encümene havale edildi. Denetimler sonrası eksik gramajlı 600 adet simit hayır kurumlarına bağışlandı.
İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Yunus Sandalı, "İlkadım ilçesinde hizmet veren başta ekmek fırınları olmak üzere tüm gıda imalathanelerine sürekli olarak denetim yapıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığını hiçe sayanlara fırsat vermiyoruz. Bu konuda vatandaşlarımıza da büyük görev düşüyor. Aldıkları unlu mamullerin gramajlarının düşük veya temizlik şartlarının uygun olmadığını gördüklerinde vatandaşlarımız ‘Alo153’ numaralı telefondan bizlere ulaşabilirler” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.