65 Yaş Üstü ve Hastalara Sokağa Çıkma Yasağı

65 Yaş Üstü ve Hastalara Sokağa Çıkma Yasağı

İçişleri Bakanlığı, bu gece 24.00'ten itibaren 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların evden dışarı çıkmalarının, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmalarının kısıtlandığını belirtti.

A+A-

Bakanlıktan yapılan açıklama doğrultusunda, "Bu gece yarısı saat 24.00’ten itibaren, 65 yaş ve üstü ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşların evlerinden dışarı çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları İl İdaresi Kanunu'nun 11. maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27. maddesi kapsamında sınırlandırılmıştır." ifadesine yer verildi. 
İçişleri Bakanlığı Genelgesinde, birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Korona virüs (Kovid-19) nedeniyle tüm dünyada can kaybı ve vaka sayısının artmaya devam ettiği vurgulandı.
Kovid-19'un, toplumsal alanlarda virüsün bulaşıcılığının yüksek olmasından, bağışıklık sistemi düşük ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan insanların üzerinde ciddi sağlık sorunları oluşturarak insan hayatını tehdit ettiği ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum