6 yıldır yatalak hasta ve aile başlarını sokacak ev istiyorlar

Bafra ilçesine bağlı Bengü Mahallesinde ikamet eden bir aile yetkililerden başlarını sokacak bir ev istiyorlar.

A+A-

Bafra ilçesine bağlı Bengü Mahallesinde ikamet eden bir aile yetkililerden başlarını sokacak bir ev istiyorlar.
 Bengü mahallesi sakinlerinden 6 yıldır eşi felçli olarak yatalak olan Kadriye Önder yaptığı duygulu konuşmada,’’Eşim 6 yıldır yatalak. Bende hastayım, adamda hasta. Başımızı sokacak bir ev istiyoruz. Şu anda kaldığımız ev 4 kardeşin. Bizim ev çökmek üzere. Ev istiyoruz. ‘’dedi.
6 yıldır yatalak hasta olan Cavit Önder ise,’’1961 doğumluyum. 6 yıldır felçli yatıyorum. Evimiz yok. Benim sizden bir ricam olacak. Bana bir ev. Bu ev 4 kardeşin. Beni kovuyorlar. Göçünü al git diyorlar. Duracak bir yerimiz yok. ‘’dedi.
6 yıldır yatalak hasta olan Cavit Önder’in oğlu Mustafa Önder ise yaptığı açıklamada,’’Durumlarımızı annem ve yatalak babam anlattı. Biz ev istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, sayın yetkililerimizden ev istiyoruz. Başımız sokacak evimiz yok. Bu kaldığımız ev ise 4 kardeşin. Hissedarlar bizi bu evden kovuyorlar. Biz bu halde nereye gideriz. Bizim evimiz var ama çökmek üzere. ‘’dedi.
Bengü Mahallesi Muhtarı Mehmet Kaya,’’ Yatalak olan hasta kendisi eniştem olur. Hanımı da böbrek, şeker rahatsızlığı olan birisi. Belinde bel fıtığı hastalığı var. Mustafa’dan başkası bunlara bakamıyor. Başkası olmadığı için Mustafa’da işe de giremiyor. Burada onların eski evleri vardı . Köyün üst başında . Ev göçmek üzere olduğundan buraya geldiler. Burasıda 4 kardeşin. Hisse sahipleri de bunların buradan çıkmasını istiyorlar. Onların çıkacak ve kalacak bir yerleri yok. Bizde gerekli olan yerler müracaat ettik. Dilekçeden sonra sağolsun Bafra Kaymakamı sayın Cevdet Ertürkmen geldi. Baktı. Biz elimizden geleni yaparız Cavit abi için dedi. İnşallah biz bu yardımı Bafra Kaymakamımız sayın Cevdet Ertürkmen ve hayırseverlerden hayırlarını bekliyoruz. Biz bu yatalak hastamıza ev yapmak istiyoruz. Cavit abinin hanımı da yatalak değil ama çok rahatsız. ‘’diyerek sözlerini tamamladı.

1-1-662x440.JPG1-3-662x440.JPG1-5-662x440.JPG

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.