6 yaşındaki gelin davası sonuçlandı

6 yaşındaki gelin davası sonuçlandı

İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Yusuf Ziya Gümüşel'e 20 yıl, Kadir İstekli'ye 30 yıl ve Fatma Gümüşel'e ise 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

A+A-

İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Yusuf Ziya Gümüşel'e 20 yıl, Kadir İstekli'ye 30 yıl ve Fatma Gümüşel'e ise 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

 

Mahkeme heyeti, Yusuf Ziya Gümüşel'in "çocuğun cinsel istismarı" suçlarından cezalandırılmasına karar verdi. Yusuf Ziya Gümüşel’e 20 yıl hapis, Kadir İstekli'ye 30 yıl hapis, Fatma Gümüşel  16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

DAVA SONUCU

Türkiye'de uzun süredir tartışılan bir davada karar açıklandı. Bu karara göre, Yusuf Ziya Gümüşel'e 20 yıl hapis cezası, Kadir İstekli'ye 30 yıl hapis cezası ve Fatma Gümüşel'e ise 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Fatma Gümüşel hakkında tutuklanması için yakalama kararı çıkartıldı.

Davanın özeti şu şekildedir: Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatma Gümüşel "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" suçundan 22 yıl 6 aya kadar, imam nikahlı evlendirildiği Kadir İstekli'nin ise "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" ve "cinsel saldırı" suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası isteniyordu.

DAVA SÜRECİ

Davanın ilk duruşması 30 Ocak'ta görüldüğünde mahkeme heyeti yayın yasağı ve gizlilik kararı getirmişti. Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli tutuklu, anne Fatma Gümüşel ise tutuksuz yargılandı. 17 Temmuz'da görülen bir sonraki duruşmada, baba Yusuf Ziya Gümüşel’in avukatı istifa etti. 9 Ekim'deki duruşmada ise Yusuf Ziya Gümüşel'in yeni avukatı savunma yapmak için süre talep etmişti.

ZİNCİRLEME ŞEKİLDE ÇOCUĞA NİTELİKLİ İSTİSMAR

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında tutuklu sanık Yusuf Ziya Gümüşel ve tutuklu sanık Kadir İstekli hazır bulundu. Tarafların avukatları da mahkeme salonundaydı. Yaklaşık 4 saat süren duruşmanın ardından mahkeme heyeti, "zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan tutuklu sanık baba Yusuf Ziya Gümüşel hakkında 20 yıl, anne Fatma Gümüşel hakkında 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi. İmam nikahlı evlendirildiği tutuklu sanık Kadir İstekli hakkında ise "zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 30 yıl hapis cezasına hükmetti.

Ayrıca, kararın ardından anne Fatma Gümüşel'e yakalama kararı verildi ve sanıkların tutukluluk hali devam etti.

6-yasindaki-gelin-davasi-sonuclandi.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum