51 Kilo uyuşturucu ile yakalanan şahıslara 25 yıl hapis

51 Kilo uyuşturucu ile yakalanan şahıslara 25 yıl hapis

Van'dan İstanbul'a götürmek istedikleri 51 kilo 679 gram eroinle Samsun'da yakalanan 2 kişi tutuklandı.

A+A-


Olay, Tekkeköy ilçesinin Selyeri mevkisi Samsun-Ordu karayolu üzerinde 2013 yılının Mayıs ayında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yol kontrolleri yaptıkları sırada Van'dan İstanbul'a giden Feridun Y.(43) idaresindeki 34 DFE 78 plakalı minibüste şüphe üzerine arama yaptı. 
Ece adlı narkotik dedektör köpeği ile yapılan aramada aracın ön torpidosunda zulalanmış 100 paket içinde 51 kilo 679 gram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili araç sürücüsü Feridun Y., gözaltına alındı. 
Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Feridun Y. ile bir başka suçtan tutuklu bulunan Engin K. ve tutuksuz olan K.T. hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bugün görülen davanın son duruşmasında tutuklu sanık Feridun Y., "Ben suçsuzum. Engin yüzünden cezaevinde yatıyorum. Beraatımı istiyorum" dedi.
Başka bir suçtan Bartın Cezaevi'nde tutuklu bulunan Engin K. de SEGBİS sistemi ile görüntülü olarak duruşmaya katılarak, "Ben suçsuz olduğumu daha önce defaatle söyledim. Beraatımı talep ediyorum" diye konuştu.
Mahkeme heyeti tutuksuz yargılanan K.T.'nin beraatına karar verirken, Feridun Y.'yi 10 yıl, Engin K.'yi de 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.