4.Etnospor Kültür Festivalinde Bir Samsun’lu

4.Etnospor Kültür Festivalinde Bir Samsun’lu

 Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen ve bu yıl 3-6 Ekim'de İstanbul'da düzenlenecek 4.’sü düzenlenecek olan Etnospor Kültür Festivali Lasmanı yapıldı.

A+A-

Lasmana katılan Etnospor Yağlı Güreş Komiyson üyesi aynı zamanda Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu (SAMDEF) Genel Başkanı Metin Şenel; “Ülkemiz adına önemli bir organizasyonda görev almak bir Samsun’lu olarak gurur verici” dedi.

Bu yıl 4'üncüsü kez düzenlenecek festival, misafir ülke Arjantin'in aralarında bulunduğu 16 ülkenin katılımıyla Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek.

Festivale geleneksel okçuluk, yağlı güreş, şalvar güreşi, kuşak güreşi, aba güreşi, mas güreşi, mangala, aşık atma, atlı cirit, kökbörü, atlı okçuluk ve pato olmak üzere 12 geleneksel spor dalında bine yakın sporcu katılacak.

Yapılan lasman sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Etnospor Yağlı Güreş Komiyson üyesi ve  SAMDEF Genel Başkanı aynı zamanda Eski Milli Güreşçi olan Metin Şenel festivale bir milyon ziyaretçinin katılacağını tahmin ettiklerini festivalin  azim, kararlılık ve mücadelenin vurgulandığı "Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın" sloganıyla yapılacağını belirterek; “Yalnızca güreş kategorisinde 250 sporcunun yer alacağı festival, dört gün boyunca yağlı güreş şenliğine de ev sahipliği yapacak. Böylesi önemli bir organizasyonda 4 yıldır yağlı güreşlerin organizasyonunu yapmaktayım.  Ülkemiz adına önemli bir organizasyonda görev almak bir Samsun’lu olarak gurur verici” dedi.

Eski Milli Güreşçi olan Metin Şenel bu yıl düzenlenecek Etnospor Festivali Yağlı Güreşlerin başpehlivanı ve altın kemerinin sahibinin Samsun Ladikli Abdullah Güngör olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.