32 SAAT SONRA KURTARILDILAR

32 SAAT SONRA KURTARILDILAR

Samsun’un Salıpazarı ilçesine 14 kilometre uzaklıkta bulunan Konakören köyündeki okulda yoğun kar yağışı sebebiyle iki gündür mahsur kalan öğrenciler ve öğretmenler 32 saat sonra kurtarıldı.

A+A-

Dün yoğun kar sebebiyle okulların tatil olmasına rağmen yolların kapalı olması dolayısıyla evlerine gidemeyen öğrenciler ve öğretmenler okulda, servis şoförleri de yolda mahsur kalmıştı. Dün gece 23.30 sıralarında kurtarma ekipleri Konakören İlkokul ve Ortaokulu’na ulaşmış ancak kar yağışının devam etmesi ve yolların yeniden kapanması sebebiyle öğrenciler ve öğretmenler ile servis şoförleri tahliye edilememiş geceyi okulda geçirmişti.
Bugün öğlen saat 12.00 sıralarında Salıpazarı ilçesinden hareket eden Canik Belediyesi Arama Kurtarma (CAK), AFAD ekipleri, Samsun Ofroad Kulübü(SAMOFF) üyeleri ve Salıpazarı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri iş makinesi eşliğinde ilçeye 14 kilometre uzaklıktaki Konakören İlkokul ve Ortaokulu’na 4 saatlik zorlu bir çalışmadan sonra güçlükle saat 16.00 sıralarında ulaştı. Ekipler, geceyi çok zor şartlarda okulda geçiren 16 öğrenci ve 12 öğretmen ile öğrencileri almaya gelen 4 servis şoförü, serviste bulunup okula sığınan 3 lise öğrencisi ile öğrencileri almaya gelip geceyi okulda geçiren 6 veliyi alarak yola çıktı. Kurtarılan öğrenci ve öğretmenler 3 saat süren zorlu yolculuktan sonra ilçe merkezine ulaştırıldılar. Öğrenciler burada YİBO'ya yerleştirildiler. 
Yaklaşık 32 saat kurtarılmayı bekleyen öğrenciler büyük bir şokun ardından kurtarılma sevinci yaşadılar. Öğrenciler, okulda elektriklerin kesik olduğunu, suların donduğunu söyleyerek, "Dün sabah saat 08.00'den beri okuldayız. Geceyi sandalyeler üzerinde geçirdik ve çok korktuk. Köydeki bazı vatandaşlar bize yiyecek ve içecek getirdiler. Işıklar gidince mum ışıkları ile idare ettik. Kaloriferler yanmaz oldu" dediler.
Öte yandan, okuldan evlerine giderken başka bir köyde mahsur kalan ve bir evde barınan 15 öğrenci de kurtarılmayı bekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.