SAMSUN'DA 30 MİLYON TL’LİK ALTINLA  KAYBOLAMADI

SAMSUN'DA 30 MİLYON TL’LİK ALTINLA KAYBOLAMADI

Samsun'da 30 milyon TL değerindeki altınlarla kayıplara karıştığı ileri sürülen kuyumcu, polisin takibi sonucu yakalandı.

A+A-

İlkadım ilçesi Kale Mahallesi'nde bir hafta önce meydana gelen olayda iddiaya göre, kuyumcu T.Y.(52), 120 kişiden ‘emanet’ diyerek aldığı 30 milyon lira değerindeki altın ve paralarla birlikte ailesini de yanına alıp ortalıktan kayboldu. İş yerinin kapalı olmasından şüphelenen vatandaşların şikayetinin ardından polis, T.Y.'yi yakalamak için yurt genelinde araştırma başlattı. Bu sırada, iddialara göre T.Y.'ye 5 kilo altın emanet eden kuyumcu A.E. (46) ve kardeşi M.E. (36) ile arkadaşları M.A. (28) ve M.A. (32) şüpheliyi kaçtığı İstanbul'da bularak otomobillerine alıp Samsun'un Atakum ilçesindeki evlerine getirdi.


T.Y.'nin İstanbul'da akrabalarının polise başvurması üzerine Samsun Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri Atakum'daki eve baskın yapıp kuyumcu T.Y. ve onu evlerinde alıkoydukları öne sürülen 4 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kuyumcu T.Y., ifadesinde yanında çalıştırdığı personellerin kendisini batırdığını ve işlerin kötüye gittiğini anlayınca 30 kilo altını ve nakit paraları alarak İstanbul'a kaçtığını, herkesin parasını da ödeyeceğini söylediği öğrenildi. 


Diğer şüpheliler ise verdikleri altını geri almak istediklerini, bu nedenle kuyumcuyu İstanbul'da bulup Samsun'a getirdiklerini söyledikleri belirtildi. Kuyumcu T.Y.'nin yakalandığını ve bugün adliyeye sevk edileceğini öğrenen çok sayıda alacaklı adliye binasının önüne sabahın erken saatlerinden itibaren beklemeye başladı. Önlem alan polis ekipleri bekleyenlerin kimliklerini kontrol ederek üst araması yaptı.
Emniyet Müdürlüğü'nde ifade veren 5 şüpheli, ifadelerinin ardından bugün geniş güvenlik önlemleri arasında Samsun Adliyesi'ne sevk edildi

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.