30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

1071 Malazgirt zaferi ile başlayan Anadolu Türklüğünü hiçbir zaman içine sindiremeyen Avrupalı devletler her fırsatta saldırılarından, Türklüğü yok etme çabalarından geri kalmamışlardır.

A+A-

Yüce Türk Milletini Anadolu topraklarından söküp atmak isteyen emperyalist güçler, Osmanlı devletinin çöküş sürecine girmesi ile birlikte öncelikle yaptıkları gizli planlar neticesinde Anadolu topraklarını kendi aralarında paylaşmışlardır. Ancak tarih boyunca bağımsız ve hür yaşamı tercih eden necip milletimiz, bu işgale karşı Gazi Mustafa kemal Atatürk önderliğinde zaferler kazanmış, adeta küllerinden yeniden doğmuş ve giriştiği istiklal mücadelesiyle düşmana dur demesini bilmiştir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde kazanılan ve şanlı Türk tarihinin emsalsiz zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi, milli mücadelemizin taçlandırdığı büyük bir zafer olmuştur.

Şehitliği ve gaziliği kendisine kutsal bilen kahraman bir milletin mensupları olarak, 30 Ağustos zaferini coşkuyla kutluyoruz ve sonsuza kadar da kutlayacağız. 30 Ağustos 1922'de kazanılan bu büyük zafer, kahraman milletimizin eşsiz destanlarından biri olarak tarihteki yerini almıştır.

Bu büyük zaferde ordumuzun cesareti, kahramanlığı, milletimizin bağımsız yaşam aşkı ve fedakârlığı vardır. Türk Milletimizin milli mücadele kahramanlığında Nene Hatunların, Yörük Ali Efelerin, Halide Edip Adıvar'ların yazdığı destanlar vardır. Millet olarak atalarımızın kazandığı bu zaferlerin ve kutsal vatan topraklarımızın değerini iyi bilecek yeni nesiller yetiştirmek en büyük görevimizdir.

Millet olarak biz bir ve beraber oldukça, çalıştıkça, mücadele verdikçe, bizi kimse tarih sayfasından söküp atamaz ve Allah'ın izni ile asla atamayacaktır. Geçmişte milletimizden yediği tokatlardan ders almayan düşmanlarımız, bugünde çeşitli senaryolarla devam ettirdiği sinsi oyunlarla bizi tökezletmek istemektedirler. Ancak herkes şunu bilsin ki Türk milleti hiçbir güç yıldıramayacaktır.

Türk Eğitim Sen Bafra Temsilciliği olarak, Büyük zaferin yıl dönümünde başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, bu topraklar için canını seve seve feda eden tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Vatanımız her daim var olsun…

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ünde dediği gibi;

Ne Mutlu Türküm Diyene…

Hakan EROĞLU

Türk Eğitim Sen Bafra İlçe Başkanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.