3 Yıl Aynı Ürünü Ekene Destek Yok!

3 Yıl Aynı Ürünü Ekene Destek Yok!

Bafra Ziraat Odası Başkanlığı tarafından, Oda Toplantı salonunda Ziraat Mühendisleri Ayşen Koca, Bahadır Sağlam, Elektrik ve elektronik Mühendisi Fatma Kuğu tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı.

A+A-

Ziraat Odası Toplantı Salonundaki toplantıda çiftçilere, Bitkisel üretime yönelik alt yapı yatırımları, çiftçilere üretilen ürünlerin işlenmesine yönelik yatırımlar, hayvansal üretim ve hayvancılık tesisine yönelik yatırımlar, hayvansal üretim ve hayvancılık tesisine yönelik yatırımlar, tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenmesine yönelik yatırımlar hakkında bilgiler verildi.

Ziraat Mühendisi Ayşen Koca, Program kapsamında her bir yatırım türü için hibeye esas proje tutarı belirlenmiş olup oranı bu HEPT'nin % 50'si kadardır. KDV hariç olarak nitelendirilen projeler mevzuat ile bilgilendirilen projeler mevzuat ile belirlenen satın alma kuralları ve hibe sözleşmesi esaslarına göre gerçekleştirildiğinde HEPT'in % 50 si yatırımcı, % 50'si bakanlık tarafından karşılanır. Hibeye esas proje tutarı dışında kalan proje yatırım tutarı ile tamamı yatırım tarafından karşılanır," dedi.

Koca, 2006-2018 yılları arasında KKYDP kapsamında ilimizde toplam 522 adet proje için başvuru yapılmış bunlardan 149 tanesi için yatırımcılar için sözleşmeler imzalanarak uygulamaya konulmuştur. Uygulamnaya konulan 149 projeden iki tanesi muhtelif gerçeklerle feshedilmiş olup 147 tanesi tamamlanmıştır diyen ziraart Mühendisi Ayşen Koca şöyle devam etti, "Bu kapsamda 12 etap sonunda 77 milyon TL, toplam proje tutarı için 34 milyon TL hibe ödemesi yapılmıştır" dedi.

Ayrıca toplantıda, Bir parsele aynı tek yıllık bitkinin arka arkaya 3 kez ekilmesi durumunda, üçüncü üretim için destekleme ödemeleri yapılmayacağı bildirildi. Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilisinin aktardığı bilgiye göre 3 yıl aynı ürünü eken çiftçilere devlet tarafından destek verilmeyecek. Mazot gübre dahil hiçbir destekten yararlanamayacak, çiftçilerin bu duruma dikkat etmesi gerekiyor. Ayrıca bu değişiklik çeltik ve meyve ekimi gibi konularda uygulanmayacak diye belirtildi.

mg-9418-800x533-001.JPGmg-9432-800x533-001.JPGmg-9433-800x533-001.JPGmg-9444-800x533.JPG
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.