3 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE SEBEP OLAN SÜRÜCÜ SERBEST BIRAKILDI

3 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE SEBEP OLAN SÜRÜCÜ SERBEST BIRAKILDI

Samsun’un Bafra ilçesinde 3 kişinin ölümüne neden olan alkollü sürücü 1 yıl sonra serbest kaldı

A+A-

Samsun’un Bafra ilçesinde meydana gelen trafik kazasında önünde seyreden araca sür'atli bir şekilde çarparak 3 kişinin ölümüne sebep olan alkollü sürücü 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hapiste kaldığı süre göz önünde bulundurularak 1 sene sonra serbest bırakıldı.
Samsun-Sinop karayolu 38. kilometresinde geçtiğimiz sene 5 Haziran’da saat 22.00 sıralarında meydana gelen kazada, Samsun istikametinden Sinop'a doğru hareket halinde olan İsmail Özyılmaz kontrolündeki 19 BC 340 plakalı otomobil önünde aynı istikamete giden Onur Altay Emirza idaresindeki 55 JA 929 plakalı otomobile arkadan çarpmıştı. Çarpmanın şiddetiyle 55 JA 929 plakalı otomobil savrularak sol taraftaki bariyerlere çarpıp yola savrulmuştu. Kazada otomobil sürücüleri İsmail Özyılmaz ve Onur Altay Emirza ile Bahar Değer Emirza, Moldova uyruklu Mariana Manin ve 17 yaşındaki kızı Uvliana Manin ve Vedat Değer yaralanmış ve sağlık ekiplerince ambulanslarla Bafra Devlet Hastanesi ile özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Ağır yaralanan Vedat Değer, eşi Bahar Değer Emirza ve Uvliana Manin tedavi altına alındıkları hastanede hayatlarını kaybetmişti.

8 yıl ceza aldı ama tahliye edildi
Olayın ardından devam eden soruşturma kapsamında sürücü İsmail Özyılmaz’ın aşırı sür'atli ve 134 promil alkollü olduğu tespit edilmişti. Ehliyetine el konulan sürücü Özyılmaz, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Geçtiğimiz 17 Haziran’da davanın görülen karar duruşmasında sürücü Özyılmaz’a 8 yıl hapis cezası verildi. Özyılmaz hapiste yattığı süre göz önünde bulunarak geçtiğimiz günlerde tahliye edildi. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum