29 EKİM İLKOKULU TANZANYALI VE URFALI YETİMLERE KARDEŞ OLDU

29 EKİM İLKOKULU TANZANYALI VE URFALI YETİMLERE KARDEŞ OLDU

Bafra'da 29 Ekim İlkokulu, "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesine destek verdi.

A+A-

İHH İnsani Yardım Vakfı Samsun Temsilciliği 29 Ekim İlkokulu’nun biri Urfa’dan, diğeri Tanzanya'dan olmak üzere 2 yetime kardeş olması nedeniyle 29 Ekim İlkokulu’nu ziyaret etti. Ayrıca İHH İnsani Yardım Vakfı Bafra’da bulunan diğer okulları da ziyaret ederek kampanya tanıtımı yaptı.
İHH İnsani Yardım Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da destekleriyle ülke ve dünyanın 135 ülkesindeki yetim, kimsesiz ve korumasız çocuklar yararına ve tüm dünya çocukları arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirmek amacıyla, Türkiye geneli tüm resmi, özel ilk, orta ve lise öğrencilerini kapsayan "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" kampanyası düzenledi.
29 Ekim İlkokulu 4-D sınıfı öğrencileri de kampanyaya katılarak kendilerine Tanzanya’dan 9 yaşında Ümmü Gülsüm isimli bir yetim kardeş seçtiler. Öğrenciler sınıf öğretmenleri Makbule Şahin’in de teşvik etmesiyle Tanzanyalı yetim kardeşlerine her ay düzenli olarak 90 lira toplayıp yardımcı olmaya karar vererek iyilikte yarışan sınıflara katıldılar.
29 Ekim İlkokulu’nda "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" kampanyasına geçen hafta 2-A sınıfının kendilerine Urfa’dan bir yetim kardeş seçmesiyle başlanmıştı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.