Samsun'da Kırsal Kalkınma Destekleri Ekonomik Yatırım Projelerinde Hibe Sözleşmeleri İmzalandı

Samsun'da Kırsal Kalkınma Destekleri Ekonomik Yatırım Projelerinde Hibe Sözleşmeleri İmzalandı

Samsun’da tamamı yatırıma alınan kırsal kalkınma destekleri ekonomik yatırım projelerinde hibe sözleşmeleri imzalanmaya başlandı.

A+A-

Samsun’da tamamı yatırıma alınan kırsal kalkınma destekleri ekonomik yatırım projelerinde hibe sözleşmeleri imzalanmaya başlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen projelerde, başvurusu onaylanan şirketler ile hibe sözleşmeleri imzalandı.

İlk Hibe Sözleşmeleri İmzalandı

İlk hibe sözleşmeleri, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ve başvurusu onaylanan yatırımcılar arasında imzalandı. Sağlam, "Bu yıl kırsal kalkınma destekleri kapsamında toplam 95 adet proje bakanlığımızca hibe desteğine alındı. Toplam yatırım değeri yaklaşık 168 milyon TL olan projelerle yatırımcılarımıza 79 milyon TL hibe ödemesi yapılacaktır. İlk hibe sözleşmelerimizi Bafra ilçemizdeki pirinç işleme fabrikası ve çeltik modernizasyon projeleri için imzaladık" dedi.

Kırsal Kalkınmanın Önemi

İbrahim Sağlam, tarımsal ürün üretiminde katma değerli ürünler yaratmanın önemine değinerek şunları söyledi: "Üreticilerimizin ürünlerine kendi yöremizde pazar bulabilmeleri ve bu ürünlerin katma değerli ürüne çevrilmesi büyük önem arz etmektedir. Tarımsal üretimi desteklerken, yerli tarımsal sanayimizi de destekliyoruz. Bu kapsamda ilimizde bugüne kadar hibe programları ile desteklediğimiz 186 adet tarımsal sanayi tesisi projemiz büyük öneme sahiptir. Tüm projelerimizin hayata geçmesi en büyük isteğimizdir."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.