24 Kasım Öğretmenler Gününe Bafra’da Duygusal Kutlama Düzenlendi

Samsun’un Bafra İlçesinde ‘’24 Kasım Öğretmenler Günü’’ çeşitli etkinliklerle anıldı.

A+A-

Samsun’un Bafra İlçesinde ‘’24 Kasım Öğretmenler Günü’’ çeşitli etkinliklerle anıldı.


Bafra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu’nun çelenk sunumuyla başlayan Öğretmenler Günü kutlaması, Bafra Belediyesi Kışlık  Kültür Merkezi’ndeki programla devam etti.
Bafra Belediyesi Kışlık  Kültür Merkezi’ndeki program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Bafra Atatürk Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programda konuşan Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, '’Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin çalışkan, dürüst, topluma faydalı birer insan olarak gelişmesinin temel taşı olan değerli meslektaşlarımın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nüz kutlu olsun. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün deyimi ile 'Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil sizlerin eseriniz olacaktır; eserin kıymeti, sizin maharetiniz, fedakârlığınızın derecesi ile orantılı bulunacaktır. Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bulunduğu her ortamda mum misali kendini yanarak etrafını aydınlatan öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre milli ve manevi değerlerimizi benimseyerek özümsemiş bir şekilde yetiştiren kutlu görevinin yılmaz temsilcileridir. Öğretmenlik, bir mesleğe çok ötesinde yüce bir gönül işidir; bu, insanın karakterini şekillendirmek, bir toplumun geleceğini tayin etmek ancak yüce bir ruh ister.' Öğretmenlerin elleri, toplumu millet yapan o değer taşır; geleceği gösteren meşaleyi o eller, devletimizin evlatlarını saran gölgesidir. Ülkemizin umudu o ellerde; değişir sabırla, imtihanla işlenir en kıymetli cevherimizi, insanı insan, toplumu millet yapan tüm değerlerle yoğurur nesli. Bu sebeple eli öpülesi olan öğretmenlerimiz, milli manevi değerlerle donatılmış, aklın ve bilimin ışığında yürüyen bir nesil öğretmenlerin bu ülkeye attığı imzasıdır. Öğretmenlerimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit öğretmenlerimize rahmetle ve minnetle anılıyor. Gazi öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Eğitim ordusunun bir neferi olmanın gururuyla emekli olan öğretmenlere bir ömür boyu sağlık, esenlik diliyor ve tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum.’’dedi.
Konuşmadan sonra Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, emekli olmuş öğretmenlere hizmet şeref belgelerini takdim etti.  24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yapılan şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve 25. Dönem MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis tarafından ödülleri takdim edildi. Ardından şehit öğretmenler Aybuke Yalçın ve Necmettin Yılmaz  anısına oratoryo gösterisi yapıldı. Program okul öğretmen ve öğrencilerinin çeşitli gösterileri ile son buldu
Programa ayrıca Bafra Protokolü, Daire Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri ,siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladı.

24-kasim-ogretmenler-gunune-bafrada-duygusal-kutlama-duzenlendi.png24-kasim-ogretmenler-gunune-bafrada-duygusal-kutlama-duzenlendi-001.png24-kasim-ogretmenler-gunune-bafrada-duygusal-kutlama-duzenlendi-002.png24-kasim-ogretmenler-gunune-bafrada-duygusal-kutlama-duzenlendi-003.png24-kasim-ogretmenler-gunune-bafrada-duygusal-kutlama-duzenlendi-004.png24-kasim-ogretmenler-gunune-bafrada-duygusal-kutlama-duzenlendi-005.png24-kasim-ogretmenler-gunune-bafrada-duygusal-kutlama-duzenlendi-006.png24-kasim-ogretmenler-gunune-bafrada-duygusal-kutlama-duzenlendi-007.png24-kasim-ogretmenler-gunune-bafrada-duygusal-kutlama-duzenlendi-008.png24-kasim-ogretmenler-gunune-bafrada-duygusal-kutlama-duzenlendi-009.png24-kasim-ogretmenler-gunune-bafrada-duygusal-kutlama-duzenlendi-010.png24-kasim-ogretmenler-gunune-bafrada-duygusal-kutlama-duzenlendi-011.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.