“21. YÜZYILDA EĞİTİM VE LİDERLİK KONFERANSI

“21. YÜZYILDA EĞİTİM VE LİDERLİK" KONFERANSI

Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda 29 Ekim İlkokulu, Örencik Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin katkılarıyla “21. Yüzyılda Eğitim” konulu konferans düzenlendi.

A+A-

Belediye Konferans Salonu’nda yapılan konferansa Belediye Başkanı Zihni Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Tahsin Nas, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Servet Özdemir, eğitim ve liderlik konularında bilgi verdi. Özdemir, “Liderlik, kendimize ve diğerlerine güç vermektir. Bir lider olarak, takımınızın ve bireylerinin siz onlara ateş vermeden ışık vermeyeceğini bilmelisiniz. Siz kendiniz motive olmadıkça başkalarını asla motive edemezsiniz. İyi bir lider iyi bir mizah anlayışına, hayatın hafif yanlarına, sağlıklı bir saygı gösterme becerisine sahiptir. Lider karşısındaki insan saygı ve sevgi ile davranır. İyi bir lider kendisine, eşine ve öteki ilgi alanlarına zaman ayırır. Başarılı bir lider ekip üyelerini tanır, kendi güçlü ve zayıf yönlerini tanır. Lider coşku oluşturur, eyleminin sorumluluğunu taşır, övgü dağıtır beklentiler oluşturur. Biz de eğitimde önce kendi okullarımızda lider olmalıyız. Nasıl bir lider olduğumuz konusunda kendimizi sorgulamalıyız" dedi.

20130619aw000248_022.jpg20130619aw000248_033.jpg20130619aw000248_044.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.