2012’DE 17 MİLYON YOLCU TAŞIDI

2012’DE 17 MİLYON YOLCU TAŞIDI

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı hafif raylı sistem 2012 yılında 17 milyon yolcu taşıdı.

A+A-

Samulaş Genel Müdürü Akın Üner, hafif raylı sistemin 2012 yılında, 2011 yılına oranla yüzde 30.7 daha fazla yolcu taşıdığını söyledi. “Samulaş, Yolcularıyla Büyük Bir Ailedir” sloganıyla çalıştıklarını belirten Akın Üner, “Bunun gereğini de yerine getirmeye çalışıyoruz. Biz Samulaş ailesi olarak bu yılı oldukça iyi değerlendirdik. Kurumsal alt yapımızı kuvvetlendirdik. Daha iyi ve daha geniş alana hizmet veren Samsun’un markası haline gelmiş bir şirket olduğumuzu düşünüyoruz. 2011 yılında 13 milyon yolcu taşıdık. 2012 yılında bu sayıyı 17 milyona çıkarttık. Yüzde 30.7 gibi önemli bir yolcu artışımız oldu. Diğer yandan gelirimiz de buna yansımış. 2011 yılı içersinde 17 milyon TL civarında gelir elde ederken, 2012 yılında da 21.7 milyon liraya çıkarttık. Artışımız yüzde 27.6 olarak yansıdı. Bu artışımızın en önemli sebebi yolcularımızın artık kaliteyi seçmesi, rekabet ettiğimiz diğer unsurlardan ziyade bizi tercih etmeleridir. Aynı zamanda raylı sistemin devreye alınmasıyla birlikte raylı sistemin çevresindeki yoğun kentleşme ve bunun etkisiyle de yolcu sayısının artışı oluşmuştur” dedi.
Yoğunluk sebebiyle 2014 yılında 5 yeni tramvay alımı daha yapacaklarını ifade eden Üner, “Tramvaylarımız zaman zaman aşırı yoğunluk nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Bu sıkıntıyı çözebilmek için 5 tane yeni tramvay alım işini bu yılın sonunda yaptık. Bir Çin firmasıyla anlaştık. Bu konudaki anlaşmamıza göre Çin firması 12 ay sonra yani önümüzdeki senenin aralık ayında yeni tramvaylarımızın ilk partisi Samsun’a gelmiş olacak. 2014 yılının başlarında 5 tramvayın tamamı gelecek. Tramvaydaki 16 sayımız 21’e yükselecek. Bununla birlikte de raylı sistemdeki tüm sıkışıklıklar ortadan kalkacak. Çin’den gelecek olan 5 tramvay şu andaki tramvayların her birinden daha uzun ve dolayısıyla kapasiteleri daha yüksek olacak. Ama bu tarihe kadar olan sıkışıklıklara son verebilmek için de ekspres otobüs hattı açtık. Bu ekspres yolcu otobüs hattına da yoğun ilgi var. Günlük ortalama 6-7 bin civarına yükseldi. Şu anda Samulaş olarak 16 tramvay ve 41 otobüs ile Samsun halkının hizmetindeyiz. Biz de bu hizmetimizi daha ilerilere taşıma heyecanımızı koruyoruz” diye konuştu.
10 Ekim 2010 tarihinde hizmete giren raylı sistemde 5’i bayan 49 vatman görev yaparken, toplamda 301 kişi istihdam ediliyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.