2 Bin 700 Yıllık Tarih: Boyabat Kalesi Sisler İçinde Kartpostallık Manzaralar Sunuyor

2 Bin 700 Yıllık Tarih: Boyabat Kalesi Sisler İçinde Kartpostallık Manzaralar Sunuyor

Sinop’un Boyabat ilçesinde yer alan tarihi Boyabat Kalesi, milattan önce 7’nci yüzyılda Paflagonyalılar tarafından inşa edildi ve yaklaşık 2 bin 700 yıldır ayakta durmayı başarıyor.

A+A-

Sinop’un Boyabat ilçesinde yer alan tarihi Boyabat Kalesi, milattan önce 7’nci yüzyılda Paflagonyalılar tarafından inşa edildi ve yaklaşık 2 bin 700 yıldır ayakta durmayı başarıyor. Zaman zaman sisle kaplanan kale, kartpostallık manzaralarıyla görenleri büyülüyor.

Gökırmak Vadisi'ne hâkim sarp bir kayalık üzerine kurulan kale, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait izler taşıyor. Doğal yapıya uygun şekilde inşa edilen kalenin altında yer alan tüneller ve yer altı şehri ise kaleye ayrı bir gizem katıyor.

Arkeologlara göre, bu tüneller Boyabat ilçesinin altına kadar uzanarak geniş bir yer altı ağı oluşturuyor. Özellikle Roma ve Bizans dönemine ait kalıntıların görülebildiği bu yapı, hem tarih meraklılarının hem de bilim insanlarının ilgisini çekmeye devam ediyor.

Günümüzde kalede görülen surların Osmanlı dönemine ait olduğu tahmin edilse de bu konuda kesin bir yazılı belge bulunmuyor. Boyabat Kalesi, sisle kaplandığında ise adeta masalsı bir görüntü sunarak fotoğraf tutkunlarının uğrak noktası haline geliyor.

boyabat-kale.jpgboyabat-sis.jpgboyabat.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.