19 Mayıslı Balıkçılar ‘’ Vira Bismillah’’ Dedi

19 Mayıslı Balıkçılar ‘’ Vira Bismillah’’ Dedi

19 Mayıslı Balıkçılar ‘’ Vira Bismillah’’ Dedi

A+A-

19 Mayıs ilçesi Dereköy Limanında 10’larca balıkçı teknesi gece saat 24.00 itibariyle av yasağının kalkacak olması nedeniyle son hazırlıklarını yaptı ve gece Vira Bismillah diyerek yola çıktı.

Balıkçı teknelerindeki mürettebat bir yandan ağların tamirini yaparken, bir yandan da teknelerin bakımlarını yaptı.

19 Mayıs Kaymakamı Abdullah Şen ve 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu gece 24.00 itibariyle denize açılacak olan balıkçıları Dereköy limanında ziyaret etti ve mürettebat ve kaptanlarla birlikte son kontrollere katıldı.

Karadeniz kıyısında bulunan yerlerin ve ilçemiz açısından en büyük geçim kaynaklarından birinin balıkçılık olduğunu söyleyen 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu; 1 Eylül'de av yasağının kalkmasıyla balıkçıların, “vira bismillah” diyeceğini belirtti. Bol bereketli bir sezon geçirmenizi temenni ediyorum. Kazasız belasız, güzel, mutlu, bol ve bereketli bir av sezonu geçirmenizi tüm kalbimle yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Dedi

Kontrollerin ardından 19 Mayıs Kaymakamı Abdullah Şen ve 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, gemi kaptanı ve mürettebat ile birlikte balıkçı teknesiyle denizde kısa bir tur attı.

derekoyde-balikcilar-vira-bismillah-dedi.JPGderekoyde-balikcilar-vira-bismillah-dedi-001.JPGderekoyde-balikcilar-vira-bismillah-dedi-002.JPGderekoyde-balikcilar-vira-bismillah-dedi-003.JPGderekoyde-balikcilar-vira-bismillah-dedi-004.JPGderekoyde-balikcilar-vira-bismillah-dedi-005.JPG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.