19 Mayıs'ın 100. Yılında  Bafra'dan Yürüyoruz Yolunda" Yürüyüşü

19 Mayıs'ın 100. Yılında Bafra'dan Yürüyoruz Yolunda" Yürüyüşü

Kaymakam Adanur, sizler Kurtuluşun ilk adımının atıldığı şehirde yaşan şanslı gençlerdensiniz.

A+A-

Bafra kaymakamı Ahmet Adanur, 100 yıl önce sizlerin bizlerin dedeleri buradan kurtuluşun ilk adımlarını nasıl attıklarını siz bugün bu etkinlikle sizlerde göreceksiniz.  100yıl önceye gönderme, 100  yıl öncesinden bir feyz alma, hem geçmişimizi anma hemde geleceği anarken geçmişimizi de anma  adına önemli bir yürüyüş olduğunu düşünüyorum.

Burada olan herkes bu yürüyüşe destek vermek için burada olduklarını belirten Adanur, Buradan Samsun'a yürüyen arkadaşlarımız kardeşlerimiz Samsun'daki etkinliğe katılacaklar. 1919'dan 2019'a etkinlikleri yarın Samsun'da kutlanacak hem Atatürk'ü anma adına hemde Gençlik ve Spor Bayramı olacak kurtuluşun ilk adımlarının kutlamalarını gerçekleştireceğiz. Adanur son olarak şunları kaydetti, memleketimizin yüz yıllar boyunca bu zaferi devam ettirmesi ümidiyle yürüyüşe katılım sağlayan herkese teşekkür ederim" dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, "Samsun'da yaşamanın heyecanını hep birlikte yaşayoruz. 1919'dan 2019'a yaraın inşallah 19 Mayıs etkinlikleri daha farklı daha anlamlı gerçekleştiriklecek. 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla o anlamlı heyecanı tekrar sizlerle beraber yaşayacağız" dedi.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise, 19 Mayıs'ın 100'üncü yılını inşallah yarın hep beraber kutlayacağız.  Böyle güzel bir etkinliği gerçekleştiren hocalarımıza, öğrencilerimize çok teşekkür ederim" dedi.

Konuşmaların ardından protokol ve öğrenciler, Atatürk Bulvarında yürüdü.  daha sonra yürüyüşe katılan gençler Gençlik caddesine oradanda Samsun'a gitmek için yola çıkarak yarın ki gösterilere katılacaklar.

 

bafradan-samsuna-yuruyus--4.jpg

bafradan-samsuna-yuruyus-2.jpg

bafradan-samsuna-yuruyus-3.jpg

bafradan-samsuna-yuruyus-1.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.