19 Mayıs'da organik tavuk üretimi

19 Mayıs'da organik tavuk üretimi

19 Mayıs Süt Üreticileri Birliği Başkanı İbrahim Eren, özgür tavuk projesini hayata geçirdi.

A+A-

19 Mayıs Süt Üreticileri Birliği Başkanı İbrahim Eren Beylik Mahallesine kurduğu tavuk çiftliğinde organik yumurta üretimine başladı. İbrahim Eren, son günlerde Türkiye gündeminde olan "Özgür Tavuk Projesi"ni ilk kez 19 Mayıs İlçesinde hayata geçirdi. Beylik Köyünde bulunan kendi arazisine tavuk çiftliği yaparak organik yumurta üretimine başladı.

VATANDAŞLARIMIZ BİRLİĞİMİZDEN YUMURTALARI TEMİN EDEBİLİR

Günlük ortalama 200-250 civarında yumurta üretmeyi başaran İbrahim Eren, projele ilgili şunları söyledi:  "Arkadaşımın tavsiyesi üzerine başladığım organik yumurta et üretimi için 12 Dönüm serbest arazi üzerine alanı tel örgü ile çevirdim. Şimdi ise hedefim kümes hayvanı sayısını ve günlük yumurta sayını bine çıkarmaktır. Zaman ilerledikçe bu sayının çok daha artacağına eminim" dedi.

 

Doğal ortamda doğal gıdalar ile yetişen tavukların daha sağlıklı ve organik olduğunu vurgulayan Eren, "İlk aşamada hedeflediğim rakamın yarısına kısa bir süre içerisinde ulaşmış oldum. Bu tavuklardan elde edilen yumurta ve et diğerlerine göre çok daha lezzetli olduğu gibi bir o kadar da sağlıklı. Halkımız her ürünün organik olmasına dikkat etmelidir." diye konuştu.

malesef-yine-site-acilmiyor.JPGmalesef-yine-site-acilmiyor-001.JPG

Kaynak : Harun Yazıcı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum