19 MAYIS İLÇESİ’NDE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

19 MAYIS İLÇESİ’NDE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

19 MAYIS İLÇESİ’NDE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

A+A-

Bafra İŞKUR Şube Müdürlüğü ve 19 Mayıs Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı işbirliğinde 23-26 Şubat 2019 tarihleri arasında 4 gün sürecek Girişimcilik Eğitimleri başladı. 25’şer kişilik 2 grup halinde devam eden bu eğitimlerle 19 Mayıs ilçesinde ikamet edenlerin kendi işlerini kurmaları, toplumsal hayata devletimizin verdiği teşviklerden haberdar olmaları açısında oldukça önem teşkil etmektedir. 

İŞKUR Bafra Hizmet Merkezi Müdürü Yakup ERGENLİK; İŞKUR, Engelli vatandaşlarımıza proje karşılığında 3 bin TL kuruluş işlemleri desteği, 11 bin TL İşletme gideri desteği ve 36 bin TL kuruluş desteği olmak üzere toplamda 50 bin TL destek sunarken, eski hükümlülere ise eski hükümlülere de kendi işini kurmaları için brüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe desteği verildiğini, bu sayede engelliler ve eski hükümlüler yeniden sosyal hayata katkı sağlanmış olacaklardır. Kendi işini kurmak isteyen girişimcilerinde KOSGEB desteklerinden faydalanabileceğini belirtti. Bugün itibari ile başlayan girişimcilik eğitimi 26 Şubat tarihinde sona erecektir. Eğitim toplamda 32 saat sürecek ve devam zorunluluğu bulunmaktadır. Verimli ve etkili bir eğitim olacaktır. 19 Mayıs Esnaf ve Sanatkârlar Odası, KOSGEB ve İŞKUR işbirliğinde düzenlenen bu eğitimler sonucunda Girişimcilerimiz gerekli piyasa araştırmalarını mutlaka yapmalıdır. Herhangi bir sıkıntı halinde İŞKUR’a başvurabilir ve gerekli destekleri alabilirler.

19 Mayıs Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Harun ŞİMŞEK; ilçemizde her ferdin eğitim talebini karşılamak için elimizden gelenin fazlasını yapmaktayız. Bunun için tüm kurumlarla eş güdümlü çalışmalar yapmaktayız. Amacımız o ki; ilçemizde her türlü girişimin önünü açmak. Özellikle iş bulma güçlüğü yaşayan engellilerimizin sosyal ve ekonomik hayatın her alanında yer alması için tüm çabalarımızı seferber etmekteyiz. Engelli vatandaşlarımızın gerek KOSGEB, gerekse İŞKUR desteklerinden faydalanabileceklerini, bunun için gerekli destekleri sunmaya hazırız. Talepleri doğrultusunda girişimcilik eğitimleri düzenleyerek önlerini açmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. 

19-mayis-ilcesi’nde-girisimcilik-egitimi-1.jpg 19-mayis-ilcesi’nde-girisimcilik-egitimi-2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.