19 Mayıs İlçesi Yine Yok Sayıldı!

19 Mayıs İlçesi Yine Yok Sayıldı!

Cumhurbaşkanlığı 21.08.2020 tarih 2846 sayılı kararnamesi ile Devlet yatırım ve teşvik kapsamında değişiklik yapılmasına ilişkin kararına göre Samsun ilimizde 8 ilçe teşvik kapsamına alınırken, 19 Mayıs ilçesinin yok sayıldığı dile getirildi.

A+A-

Yatırımlar ve devlet teşviki konusunda dezavantajlı konumda olan 19 Mayıs ilçesini teşvik kapsamı dışında bırakılmasını eleştiren CHP 19 Mayıs İlçe Başkanı Yakup Konuş, " ilçemize haksızlık edilmektedir, bu durum kabul edilemez ve bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir" dedi.

İLÇEMİZE HAKSIZLIK EDİLMEKTE

CHP 19 Mayıs İlçe Başkanı Yakup Konuş, ”Cumhurbaşkanlığı 21.08.2020 tarih 2846 sayılı kararnamesi ile Devlet yatırım ve teşvik kapsamında değişiklik yapılmasına ilişkin kararına göre Samsun ilimizde 8 ilçe teşvik kapsamına alınırken (Kavak, Havza, Alaçam, Vezirköprü, Yakakent, Salıpazarı, Asarcık, Ayvacık) Teşvik kapsamı dışında bırakılan ilçelerden olan 19 Mayıs İlçemiz gerçekten sahipsiz kalmıştır. 18 yıldır iktidara yüksek oy oranları ile destek veren ilçemiz Tarımsal sanayi, turizm alanlarında yatırım için çok avantajlı bir konuma sahip olup bu yatırımlar bu güne kadar yapılmamıştır. Sadece Nebiyan dağında Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait bir kamp yapılmıştır. 2002’den bu yana büyük göç veren İlçemiz adeta bir emekli ve işsizler kentine dönüşmüştür. Oysa Ülkemizin en uzun ve önemli sahil kumsalına sahip olan ilçemizde bugün itibariyle bir tane özel veya Devlet yatırımı ile yapılan konaklama tesisi bulunmamaktadır. Özellikle yaz döneminde nüfusu kadar yurt dışı ve yurt içinden misafirin geldiği ilçemiz Turizm yatırımları açısından sınıfta kalmıştır.  Yatırım ve Teşvik programı kapsamı dışında bırakılan İlçemizin Teşvik programına alınması için CHP Samsun milletvekilimiz ve Parti meclisi üyemiz Sayın Neslihan HANCIOĞLU ulusal ve yerel basına açıklamalarda bulunarak Meclis başkanlığına Kanun Teklifi vermek üzere hazırlıklara başlamıştır.” dedi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.