19 MAYIS BELEDİYE BAŞKANINDAN YAKUP KONUŞA CEVAP GELDİ

19 MAYIS BELEDİYE BAŞKANINDAN YAKUP KONUŞA CEVAP GELDİ

CHP 19 Mayıs İlçe Başkanı Yakup Konuş'un 14 Aralık 2012 tarihinde 19 Mayıs Gazetesinde yayınlanan

A+A-

"19 MAYIS HER YÖNÜYLE GEÇMİŞ GÜNLERİ ARIYOR" başlıklı haberle ilgili 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlun’dan açıklama geldi.
 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, "19 Mayıs CHP ilçe Başkanı Yakup Konuş'un, 19 Mayıs Gazetesine verdiği demeçte, uzaktan yakından alakası olmayan yanlış beyanat da açıklama yapmasını hayretle karşılıyorum” dedi.
Başkan Topaloğlu, "CHP ilçe Başkanı Yakup Konuş'un anlattıkları  uzaktan yakından hiçbir alakası yok. Bu da siyasette yeni olmalarından siyaseti bilmemelerinden kaynaklandığını düşünüyorum. Belediyemiz hakkında konu olan sigara fabrikasından elde edilen su geliri ile ilgili altını çizdiği rakamlar yapılan anlaşmalar, açılan kuyular hiçbiri bizim dönemimizde gerçekleşmemiştir.” dedi.

“YAPILAN İŞLER BİZDEN ÖNCEKİ DÖNEME AİTTİR”

Başkan Topaloğlu yaptığı açıklamada, "2009 yılı itibariyle biz göreve gelmediğimizde sigara fabrikasının 25 Haziran 2008 yılında özelleştirdikten sonraki işletmeye açtığı günden itibaren eski yönetim bizden önceki belediye yönetimi ile masaya oturup su fiyatındaki belirlemeyi kendileri yaptılar bizimle alakası yok.

Bizden önceki yönetim zaten bu kuyuları açmıştır. Bu olay ya bilgi eksikliğinden yâda bizimle ilgili uzaktan yakından alakası yoktur. Bu tamamen eski belediye yönetimi ile ilgili yapmış olduğu anlaşmadır. Bizde bu olayı önümüzde bulduk biz göreve geldiğimizde 40 bin lira idi su geliri bugün 60 Bin TL çıvarındadır. Suçladıkları gibi 19 Mayıs Belediyesi yönetimi ile alakalı hiç alakası yok suçlayacakları biri varsa oda kendi aralarında aramalarını istiyoruz.

Bir daha da böyle bilgi kirliliğinden alakalı bir arada yaşadığımız yerel anlamda siyaset yapacağım diye yerel belediyeyi bilgi eksikliğinden kaynaklanan bir demeçle yıpratma yolunu seçmelerini istemiyoruz. Bunu kınıyoruz keşke doğrusunu bizden öğrenselerdi.

CHP ilçe başkanı Devletin ve hükümetin aleyhinde sallayabilir ve  Birçok şeyden haberleri olmayabilir.  Belediye başkanı ve yönetimi olarak ilçede hizmet veriyoruz, yaptığımız hizmetlerle övünürken projelerle övünürken hiç hak etmediğimiz yanlış bilgilerle suçlanıyoruz.

Yakup konuşun Tüneli yapılan 10 yıldır iktidar partisi tarafından adım atılmayan Dağköy barajı ile alakalı bir demeci var. Konuları saptırmaya gerek yok. 19 Mayıs barajı kendi rutin çalışmasına devam ediyor. Eski yapılan barajla kalmayıp 75 metreden 90 metreye çıkarılması proje değişikliği dolayısıyla bu kadar gecikme oldu. İnşallah 2013 yılı Mart yâda Nisan ayında ihalesi yapmış inşaatına başlamış olacağız.

Sonuçta Ak parti iktidarı herkes biliyor ki başladıkları işi birkaç sene içerisinde projelerini hayata geçiren bir iktidar olarak halkımızın önünde. Daha yapıcı söylemler ortaya koymaları lazım. Eski yönetimde yapılan yanlış anlaşmaları bizim dönemimizde olmuş gibi anlatmalarını kabul etmiyoruz.

2B arazi konusu hakkında belediye başkanı olarak bizimde belediye sınırları içerisinde köylerde bu konulara vakıf olan kurum ve kişi olmamız münasebetiyle bu konuyla ilgili açıklaması tamamen saptırma CHP zihniyetinden kaynaklanmalıdır. Devlet baskı yaparak müracaatlar yapılmış şeklinde açıklamaları var. Bu konuda iktidarın ve belediyenin en ufak kusuru yoktur. Yerel siyaset yapan siyasetçilerin çok daha duyarlı kimsenin aleyhinde daha tutarlı olmaya davet ediyoruz.  CHP Demeç verirken  gerekli kurumlardan bilgi alarak doğru bir şekilde yalan beyan etmeden vermesi gerekir.” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.