1868 BOYABATSPOR BAL LİGİ' NE YÜKSELDİ

1868 BOYABATSPOR BAL LİGİ' NE YÜKSELDİ

1868 Boyabatspor, Sinop 80.Yıl Bostancı Stadı’ nda karşılaştığı BAL Ligi’ ne Yükselme Maçı’ nda;rakibi Sinopspor’ u 2-1 mağlup ederek, Şampiyonluğunu ilan edip BAL Ligi’ ne çıktı.

A+A-

Samsun Bölgesi Hakemlerinde Tuğrul Akkoyun’ un yönettiği maçta; sarı- lacivertli forma ile mücadele eden 1868 Boyabatspor , şu kadro ile sahada mücadele etti:

Kalede: Servet, Defans: Timur, Mert, Cihad, Emre. Orta Alan: Enes, İlhami, Selahattin, İleri üçlü: Fatih Çakırtaş, Onur, Uğur

Teknik direktör: Mustafa ŞAKAR

Karşılamaya her iki takım da kontrollü başladı . İlerleyen dakikalarda; Boyabat 1868, Sinopspor karşısında Fatih in uzun taçları ile pozisyonlar bulmaya başladı . Devamında da kontra ataklar ile pozisyonlar bulmaya başladı. Fatih’ in ara pasında, Onur sağ taraftan defansın arkasına müthiş sarktı. İçeri çıkardığı top, savunmadan sekip tekrar önünde kaldı. Sert ve etkili vurdu ve skor da 1868 Boyabatspor lehine Onur ile 17. Dakikada 1- 0 oldu.

Golden sonra moral ve motivasyonu artan Sarı lacivertli 1868 Boyabatspor, ön alanda baskı ve presini artırdı. Kullanılan kornerde oluşan karambolde, top Enes’in önünde kaldı rakibin müdahalesi ile yerde kaldı hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına İlhami geçti. Kaleciyi ve topu ayrı köşelere yolladı ve 2 .gol de bu şekilde gelince skor da 35. Dakikada 2- 0 oldu. İlk yarı da bu skorla bitti.

Rakip 2. Yarı’ ya daha istekli ve agresif başladı. Forvet hattına stoperden İlhan’ı yolladılar . Oyunu doldur boşalta çevirdiler . Özellikle ; sol taraftan etkili ortalar gelmeye başladı. Defans hattını oldukça geriye çeken sarı lacivertliler, baskıya engel olamayınca İlhan skoru 65. dakikada 2- 1’ e getirdi.

Bu dakikadan sonra biraz daha ön alana çıkan Boyabat 1868, rakibi Sinopspor’ un baskısını kırdı ve pozisyonlar bulmaya başladı. Macın son anlarında, her iki takım da net pozisyonlardan yararlanamadı.

Son dakikada çıkan olaylarda Sinopspordan İlhan , Yusuf kırmızı kart gördü . Boyabat 1868 takımında ise Mustafa Şakar oyundan atıldı.

Maçın 96. dakikasında Fatih’e sert bir müdahale de bulunan Sinopspor oyuncusu Halil İbrahim de kırmızı kart gördü ve sinopspor 8 kişi kaldı. Maç da 2-1 1868 Boyabatspor lehine sona erdi .

Şampiyon Boyabat 1868 Spor Kulübü, bu sonuçla, Bölgesel Amatör Lig’ e yükselirken, Sinopspor ise Yerel Lig’ e düştü.

Maç sonunda; Boyabat 1868 Spor Teknik Direktörü Mustafa Şakar şöyle dedi:

Bu Şampiyonluk Boyabat’a armağan olsun . Ligin başından beri performansımızın üstüne koyarak oynadık.

Bunu da Play- Off Final Maçı ile taçlandırdık. Gergin bir maç olacağını biliyorduk, ona göre oyuncularımızı motive ettik. Rakip takıma doldur- boşalt dışında pozisyon vermedik. Oyuncularımı kutluyorum. “ Boyabat 1868 in tecrübeli oyuncusu Fatih Çakırtaş ise” Biz hala inanamıyoruz; çünkü çok büyük bir iş başardık. Rüya gibi bir gündü.

Oyun için ise şunları söyleyebilirim:

“ Rakibimizin gücünün farkındaydık. Takım olarak inandık, dersimize iyi çalıştık, oyunda tecrübeli rakibimize karşı 1-2 pozisyon verdik.

Tüm takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Zaferimiz kutlu olsun. “

Kulüp Başkanı Ali KOCA ise “ Yeni kurulan bir takım olarak, müthiş bir sezon geçirdik. Ligimizi namağlup Şampiyon bitirdik .

Biz oyuncu grubumuza ve hocamıza güvendik, onlar da bizleri mahcup etmedi. Bu şampiyonluk ve BAL Ligi Boyabat’ımıza hayırlı olsun. “ şeklinde duygu ve düşüncelerni dile getirdi.

Özel Haber: Oktay ZERRİN

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.