17 Kişiye Mezar Oldu

17 Kişiye Mezar Oldu

Bafra'da, köylülerin tarlalarını sulamak için yapılan sulama kanalları ölüm saçıyor.

A+A-

Birçok gence mezar olan sulama kanallarında ki yetersiz tedbirler kurulduğu günden bu yana 17 kişinin mezarı oldu. Yetkililerin hala görmezden geldiği  sulama kanallarındaki yetersiz güvenlik önlemleri hala çözüm bekliyor.

Kanalların çeşitli yerlerine koyulan "kanala girmek tehlikeli ve yasaktır" yazılı tabelalar yetersiz kaldığı gibi caydırıcı özelliği de bulunmuyor.
 

YETKİLİLER HALA ÖLÜMLERİ İZLİYOR

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşler( DSİ) Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü taradından ihalesi 27 Eylül 1996 yılında gerçekleşen ve 21 Kasım 2015 tarihinde tamamı bitirilen sulama kanallarına bu zamana kadar toplam 17 kişi hayatını kaybetti. Sulama kanallarının açıkta ve tehlike saçtığı herkes tarafından bilindiği halde yetkililer hala bir önlem almadı.

SAĞLIK AÇISINDAN DA TEHLİKELİ
 

Konu ile ilgili konuşan Bafra Sağlık Müdürü Aytaç Akın bafra55.net'e şu açıklamalarda bulundu, " Sıcak havalarda sulama kanallarında serinlemek isteyenlerin sulama kanallarında yüzmelerinin sağlık açısından tehlikeli olduğunu değişik atıklarla birlikte hayvan atıklarının da karıştığı bu sularda serinlik ararken, sağlığınızdan olmayın. Birçok çeşitli sağlık sorunlarına yol açan sulama kanalları ölümcül tehlike saçıyor.” dedi.

Yaşanan ölümlerden sonra yetkililerin bir çözüm bulması bekleniyor

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.