150 yıl yaşamanın sırrı

150 yıl yaşamanın sırrı

İzmir Üniversitesi Hastanesi, Avrupa Tıbbi Beslenme Enstitüsü Başkanı Dr. Dimitris Tsoukalas’ın, “Sağlıkla 150 yıl yaşamanın yolları ve metabolomikler” konulu konferansına ev sahipliği yapacak.

A+A-

Otoimmün ve metabolik hastalıkların tanı ve tedavisinde 20 yıldır önemli çalışmalar yapan Araştırmacı Eğitimci ve Yazar Dr. Dimitris Tsoukalas, 23 Nisan Cumartesi günü İzmir Üniversitesi Hastanesi Ata Salonunda konferans veriyor. Dr. Tsoukalas’ın alanında öncü bir bilim adamı olduğunu kaydeden İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Melikşah Ertem, “İnsan sağlığı ile ilgili yapılan çalışmalarda bireysel farklılıkların, hastalıkların oluşumu ve tedavisi üzerinde etki yaptığı ifade edilmektedir. Bu bireysel farklılıkların insanlar genler, genlerin transkripsiyonu sonrası ortaya çıkan ürünler bazında incelenmesi ile metabolomik kavramı ortaya çıkmıştır. Dr. Dimitris Tsoukalas, metabolomik tıp alanında liderlik yapan bir hekimdir. Avrupa’da metabolomikleri klinik pratikte ilk kez tatbik eden doktorlar arasında yer alıyor” diye konuştu.

SAĞLIKLI YAŞAMA DESTEK
Avrupa Metabolomik Tıp Enstitüsü Başkanı olan Dr. Dimitris Tsoukalas’ın, metabolomiklerin kullanımı ile ilgili bilimsel çalışma yaptığını dile getiren Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Melikşah Ertem, “İnsanların daha sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlayan birinci basamağa yönelik çalışmaları Yunanistan Sağlık Bakanlığı tarafından ödüllendirilen Dr. Tsoukalas, Zürih, Milano ve Yunanistan Metabolomik kliniklerinin CEO’su olarak çalışmaktadır. Dr. Tsoukalas ayrıca diyabet konusunda Farsight Bioscience, Telomer biyolojisi alanında Sierra Science, metabolik hastalıklar konusunda Neolab gibi laboratuvar, enstitü, üniversitelere bilimsel danışmanlık yapmaktadır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.