“15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız”.

“15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız”.

FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz gecesi hain darbe girişiminin

A+A-

 ikinci yılı ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, “15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Ülkemizin geleceğini inşa ederken yaşadıklarımızdan aldığımız dersler bize önder olacak. Biz bu ülkenin geleceğinden umutluyuz. Gücümüz milli irade, hedefimiz büyük Türkiye." dedi.

“Oda-Borsa camiası olarak demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceğiz” diyen Kazım Yılmaz, “Çünkü devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız” dedi.

Yılmaz, o akşam "alçak saldırının", darbenin ötesinde bir işgal girişimi olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

FETÖ kaynaklı bu hain darbe girişiminin ortaya çıkmasıyla birlikte, TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak tepkilerimizi anında gösterdik. Darbe girişimine karşı ilk harekete geçen, ilk inisiyatif alan meslek örgütüyüz.

Çarşamba Belediye Meydanında ki demokrasi nöbetimizde Borsa olarak hem bulunduk hemde her türlü desteği verdik. Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Çarşamba’da da meydanları boş bırakmadık.

"15 Temmuz, İstiklal Harbi'nden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece FETÖ, devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı, ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye’yi iç savaş ortamına sokmaktı.

Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden saldırı karşısında dik durdu canı pahasına milli değerlerini savundu. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla, hep birlikte bir destan yazdık.

15 Temmuz destanını yazan demokrasi şehitleri ile gazilerimizi, minnetle anıyoruz. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız.”

                                                              

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.