15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

Samsun’un Yakakent  ilçesinde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolaysıyla anma programı düzenlendi.

A+A-

Samsun Vali Yardımcısı  Sezgin Üçüncü,"15 Temmuz gecesi ülkemizi milletimizi demokrasimizi Cumhuriyetimizi aydınlık geleceğimizin yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır.

15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti Türk siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir büyüklükte hain bir saldırıya maruz kalmıştır. Vatanımıza devletimize demokrasimize her şartta sahip çıkacağız ”dedi.

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma;” Bundan tam üçyıl önce bu meydanda ülkemize yapılan hain saldırın mücadelesini verdik.

Cumhurbaşkanımızın, çağrısından sonra meydanlarda toplandık. Bugün yine üçüncü yılında meydanlardayız. 15 Temmuz saldırısını basit bir ihtilal girişimi olarak görmüyorum.

Bana göre; 15 Temmuz atalarımızdan bize kalmış cumhuriyetimizi yok etmek için yapılan büyük bir katliam ve hain harekettir. 40 yıllık planın 20 saatte bozulduğu gün olan 15 Temmuz’u ne unutacağız, ne de unutturacağız. Allah’ım bize güç verdi ve hain saldırılardan korudu. Çanakkale saldırısına benzer bir saldırı yaşadık, Allah bir daha göstermesin” dedi.

programa Samsun Vali Yardımcımız Sezgin Üçüncü, Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, İlçe Jandarma  Komutanı Gürkan Demir, Emniyet Amiri Dursun Çiçek, sivil toplum kuruluşların temsilciler ve vatandaşlar katıldı.

programda, Müftülük vaizleri tarafından Kur'an-ı  kerim okundu ilahiler söylendi. 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü programında Türk Kızılayı programa katılan varandaşlara ikramlarda bulundu.

ybb0536-1280x856.JPGybb0564-1280x856.JPGybb0445-1280x856.JPGybb0557-1280x856.JPGybb0588-1280x856.JPG

 

 

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.