14. Geleneksel Yakakent Asmapınar Şenlikleri

14. Geleneksel Yakakent Asmapınar Şenlikleri

Samsun'un Yakakent İlçesi Asmapınar Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin organize ettiğiği Asmapılar Yayla Piknik Şenliklerinin bu yıl 14.sü düzenlendi.

A+A-

Yayla Şenliklerinde konuşan Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Her yıl geleneksel olarak yapılan bu şenliklerimiz çok anlamlı ve güzel geçmektedir. Örf ve adetimizin yansıtıldığı bu şenliklere katılımların oldukça fazla olması bizleri mutlu ediyor" dedi.
Gurbetçilerinde bu şenlikte bir araya geldiklerini belirten Kıyma, Her yıl bir defa düzenlenen bu şenlikler kendi memleketlerini bırakıp gurbete giden, orada ekmeğini kazanan gurbetçilerimiz için de bir moral oluyor. Bu anlamda bu şenliği organize eden Hüseyin Okur kardeşime ve tertip komitesine çok teşekkür ederim" dedi.
Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma'nın ardından söz alan tertip Asmapınar Mahalelsi Muhtarı Sadık Okur ise amaçlarının yılda bir kere de olsa gurbetçilerimizle bir araya gelmek ve hoşça vakit geçirmektir dedi. Buraya gelerek bizleri mutlu eden tüm misafirlerimize de ayrıca teşekkür ederim. Biz bu şenliği yaparken hiç bir şekilde kimse de bir kuruş almadan kendi imkanlarımız kendi köyümüzün insanlarıyla bu şenliğimizi yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.
Asmapınar Yayla Şenliklerinde oyunlar oynandı, çekilişker yapıldı ve sürpriz hediyeler verildi. küçük çocukların yaptığı güreşler ise şenliğie gelen misafirler tarafından begeni ile izlendi. Ayrıca şenliklere gelen misafirlere keşkek ikram edildi. 
Ağalığı 20 bin lirayla Eski Ağa Hasan Okur'dan devralan Cihat İnce Asmapırnar şenliklerinin yeni ağası seçildi.
Şenliklerde Karadeniz'in güçlü sesi Yasemin Yıldız'da sahne aldı. Şenliklere 2. kez katılan ve şenliğe gelen misafirleri coşturan Yıldız, buraya 7 yıl önce gelmiştim çok eğlenmiştik, bugün de çok eğlendik inşallah mutlu kalmışsınızdır" dedi.
Yasemin Yıldız söylediği türküler ve şarkılarla misafirlere hoş saatler yaşattı. 
Şenliklere, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Yakakent Kaymakamı Bahar Kaya'da katıldı.

2-645.jpg5-264.jpg6-181.jpg7-122.jpg8-086.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.