14 branşta 12 bin sağlık personeli alımları başlıyor

14 branşta 12 bin sağlık personeli alımları başlıyor

Sağlık Bakanlığı'nın 14 branşta 12 bin sözleşmeli personel alımları başlıyor.

A+A-

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Sağlık Bakanlığı'nın 12 bin sözleşmeli personel alımı için tercihlerin 1-7 Aralık tarihleri arasında olacağını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki günlerde bakanlığa 12 bin personel alımı yapılacağının duyurusunu yapmıştı. Bakan Koca, alımların mülakatsız ve merkezi yerleştirme ile yapılacağını belirterek şu ifadeleri kullandı: "7 bini hemşire, bin 700'ü ebe ve 2 bin 864'ü sağlık teknikeri/teknisyeni olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında alım yapılacak"

BAŞVURULAR NE ZAMAN ALINACAK?

Gerekli hazırlıkların ardından Tercih Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesinden yayınlanacak, adaylar tercihlerini belirtilen tarihler arasında yapabilecek. ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme ile yapılacak olan atamalarda mülakat olmayacak. Duyurular ise, Bakanlığın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilecek.

koca-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.