12 ilde 20 yerleşim birimi koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı

12 ilde 20 yerleşim birimi koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı

Yeni tip koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında Ardahan, Çorum, Trabzon, Van, Gaziantep, Kastamonu, Bitlis, Manisa, Erzurum, Malatya, Hatay ve Gaziantep'te toplam 20 yerleşim birimi karantina altına alındı.

A+A-

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını (Kovid-19) nedeniyle Türkiye'de 908 kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı ise 42 bin 282'ye yükseldi. Hal böyleyken; Türkiye'de koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla bir takım önlemler alındı. Bu önlemler arasında karantina uygulaması da yer alıyor. Bazı yerleşim birimlerinde salgınının önüne geçmek için karantina uygulanıyor.

Bugün; Ardahan, Çorum, Trabzon, Van, Gaziantep, Kastamonu, Bitlis, Manisa, Erzurum, Malatya, Hatay ve Gaziantep'te 20 yerleşim birimi koronavirüs nedeniyle karantina altına alındı.

İşte karantinaya alınan yerleşim birimleri:

ARDAHAN'DA BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Ardahan'ın Posof ilçesine bağlı Kol köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca Kol köyünün karantinaya alındığı bildirildi. Açıklamada, "Vatandaşlarımızı Kovid-19 salgınından korumak ve hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla ikinci bir değerlendirmeye kadar söz konusu köyde karantina uygulaması başlatılmıştır." ifadesi kullanıldı.

Köyün giriş ve çıkışı jandarma tarafından kontrol altına alındı, konuyla ilgili sağlık ekibi tarafından çalışma başlatıldı.

 

TRABZON'DA BİR APARTMAN KARANTİNAYA ALINDI

Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki bir apartman, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında karantinaya alındı. Alınan bilgiye göre, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca, Ortahisar ilçesine bağlı 3 Nolu Erdoğdu Mahallesi'ndeki Güzelce Sokak'ta 10 kapı numaralı apartman, meskunları içerisinde pozitif koronavirüs vakaları yaşanması nedeniyle karantinaya alındı.

Ekiplerce, karar üzerine apartman çevresinde önlem alındı.

VAN'DA 450 NÜFUSLU YERLEŞİM YERİ KARANTİNAYA ALINDI

Van'ın Saray ilçesinde bulunan Çaybağı Mahallesi'nin 25 haneli ve 450 nüfuslu Aşağı kümeevler yerleşkesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.Valilikten yapılan açıklamada, umreden döndükten sonra Isparta'da karantinaya alınan ve bu süreçte koronavirüs testi negatif çıkan bir vatandaşınkarantina sürecinin tamamlanmasının ardından yerleşkeye geldiği belirtildi.Açıklamada, yerleşkeye gelmesinin ardından bu kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı aktarılarak, "Vatandaşımızın 3 Nisan'da mahalleye gelmesi ve bugün vefat etmesinden dolayı İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alınmıştır."ifadesine yer verildi.

GAZİANTEP'TE BİR MAHALLE İLE 21 EV KARANTİNAYA ALINDI

Gaziantep'in Nizip ilçesinde bir mahalle ile 21 ev, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, Kovid-19 salgını nedeniyle yeni tedbirler alındı. İlçe merkezinde 98 kişinin yaşadığı 21 ev ile bazı kişilerin Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı Aşağıçardak Mahallesi'nde 14 gün karantina tedbirlerinin uygulanması kararlaştırıldı.Karar üzerine karantinaya alınan yerler giriş çıkışa kapatıldı. Öte yandan, Nizip Belediyesince bölgeye 1000'er sabun ve maske gönderildi.MANİSA'DA APARTMAN KARANTİNAYA ALINDIManisa'nın Soma ilçesinde iki apartman, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında karantinaya alındı.Manisa Valiliğinden yapılan açıklama göre, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği Turgutalp ile Cuma mahallelerindeki 2 apartmanın karantinaya alındığı bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum